Hirdetés

Csatlakozott a Linux Alapítványhoz a Microsoft



|

Ezen felül bemutatkozott a Visual Studio 2017 és a Visual Studio for Mac.

Hirdetés

Megkezdődött a Microsoft Connect fejlesztői konferencia, a nyitóelőadásán pedig számos érdekességgel szolgált a vállalat. A többség számára feltehetően Linux Alapítványhoz való hivatalos csatlakozás a legmeglepőbb hír, főleg miután Steve Ballmer másfél évtizede híresen rosszindulatú daganatnak titulálta a rendszert. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán: a Windows 10-ben installálható egy Ubuntura épülő Linux-alrendszer, a GitHub nyílt forráskódú projektjeihez a Microsoft adja a legtöbb vállalati hozzájárulót, a kódmennyiség tekintetében pedig már évek óta a Linux kernel egyik legnagyobb fejlesztője.


Hirdetés


A témánál tartva a Connecten debütált a Visual Studio 2017 kiadásra jelölt változata, az új verzió elsősorban a mobilos és multiplatform fejlesztésre fókuszál. Ezen felül formálisan bemutatkozott a hétfőn már véletlenül leleplezett Visual Studio for Mac is, a Visual Studio Code szerkesztőt nem számítva ez a vállalat első Mac-es fejlesztői környezete. Mostanra elméletileg mindkét említett szoftver letölthető a Visual Studio webhelyéről, bár hírünk írásakor a Visual Studio for Mac előzetese még nem volt elérhető a letöltési oldalon.



(Forrás: The Verge, Microsoft #1 , Microsoft #2)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.