Hirdetés

Cseten terjed a W32.Cuebot-K



|

AOL cseten terjed és Windows szolgáltatásnak álcázza magát a féreg.

Hirdetés

A Genuine Advantage valóban létező Microsoft által a letöltő weboldalakon alkalmazott ellenőrző szoftver, mely arról győződik meg, hogy valóban eredeti Windows példányt futtatunk számítógépünkön.

A Sophos szakértői féregként (worm) kategorizálták a W32.Cuebot-K névre keresztelt "jószágot", mely az AOL azonnali üzenetküldő kliensét használja a fertőzéshez. Számos ártó funkcióval dicsekedhet, a fertőzés után azonnal csatlakozni próbál két weboldalhoz, hogy onnan további ártó kódokat töltsön le. Képes letiltani a Windows tűzfalát, DDOS támadásokat indítani, helyi állományok után kutat és parancssori ablakot nyithat.

Az olyan férgek, melyek cset kliensekkel terjednek, gyakran álcázzák magukat barátainktól érkező üzeneteknek, benne az ártó linkkel. A Cuebot-K a wgavn.exe állományt próbálja barátainknak továbbítani, minden kísérőüzenet nélkül. Sikeres fertőzés után "Windows Genuine Advantage Validation Notification" elnevezéssel húzodik meg a rendszerfolyamatok között.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.