Hirdetés

Dreamweaver-rivális a Microsoftól



|

Az érdeklődő fejlesztők tesztelhetik Expression Web Designer bétaváltozatát

Hirdetés

Az Expression Web Designer névre hallgató szoftver CTP (Community Technology Preview) változata egy abból a három új eszközből, amelyeket az Adobe Systems webdizájn portfoliójában található szoftverek konkurenciájának szán a Microsoft.



Az Expression csomag a Microsoft alábbi oldaláról érhető el, s a Web Designer mellett tartalmazza még az Expression Graphic Designer és Expression Interactive Designer programokat is. Utóbbi egy 3D animációk készítésére optimalizált, grafikai eszközöket tartalmazó szoftver, míg a Graphic Designer inkább rajzolásra, illusztrációk készítésére szolgál. A végleges változatok várhatóan idén év végén készülhetnek el.



Wayne Smith, az Expression Web Designer termékmenedzsere elmondta, hogy jelenleg a piacon egyedül az Adobe Dreamweaver jelent konkurenciát számukra. Kettejük közül azonban a Microsoft terméke olyan újításokat is tartalmaz, mint az ASP.Net 2.0 támogatása, amely a Microsoft saját technológiája a web alapú alkalmazások és szolgáltatások létrehozására. "A Dreamweaver az ASP.Net 1.1-es verzióját támogatja - azt is csak bizonyos mértékben. Mi viszont teljes támogatást biztosítunk."



Smith továbbá olyan fontos szabványok jobb kezeléséről beszélt, mint a Cascading Style Sheets (CSS), amely a modern weboldalfejlesztés egyik alappillérének számít. "Az Expression Web Designer a kódok szintjén is képes kezelni és rendezni a CSS-t, ami főleg a nagyobb, összetettebb oldalaknál fontos, hiszen így növelhető a programozók hatékonysága, illetve az oldal kódjának letisztultsága is."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.