Hirdetés

Egyelőre csak GeForce kártyákat támogat a SteamOS



|

A GNOME kezelőfelületű Debian 7 disztribúcióra épül a Valve rendszere.

Hirdetés

Ígéretéhez híven a Valve pénteken elérhetővé tette a SteamOS első publikus változatát, azonban a nappali tévéjére rákötött számítógépekre szánt platform tesztelését egyelőre csak a Linuxhoz értőknek javasolja a vállalat, a kevésé szakiknak érdemes még várniuk pár hónapot a kipróbálásával.

Hirdetés


Ennek egyik oka, hogy a telepítőprogramon és alapértelmezett beállításokon még csiszolni kell az egyszerűbb és megbízhatóbb installálhatóság érdekében, másrészt jelenleg nem támogattak az Intel és AMD grafikus lapkái, kizárólag GeForce GPU-val működik rendesen a platform.


Az operációs rendszer sikeres feltelepítése és beüzemelése után a felhasználót tulajdonképpen a Steam Big Picture módja fogadja, ám természetesen kapott pár új funkcionalitást a szoftver, ebből lehet telepíteni az Debian 7 alapjain nyugvó platform frissítéseit is. A kezelőfelületből ki lehet lépni, ilyenkor a GNOME asztali felület fogadja a felhasználót; teljes értékű pingvines rendszerről van szó.


A SteamOS rendszerkövetelményei: 64 bites AMD vagy Intel processzor, minimum 4 GB RAM, legalább 500 GB-os merevlemez, NVIDIA grafikus kártya. Az érdeklődők telepítéssel és letöltéssel kapcsolatos információkat itt találhatnak.


(Forrás: Ars Technika 1 / 2 )

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.