Hirdetés

Egyre biztonságosabb a Windows



|

Tavaly a Chrome és Firefox rendelkezett a legtöbb sebezhetőséggel.

Hirdetés

A Secunia nemrég kiadta a szoftverek sérülékenységeivel foglalkozó legújabb éves jelentését, amely alapján tavaly a Windowson kihasználható sérülékenységek 86 százaléka nem Microsoft termékben volt megtalálható. Ezen arány 2011-ben 78%, míg 2007-ben 57 százalék volt.


Tavaly a sebezhetőségek szimpla száma alapján vett szégyenlistát 291-gyel a Google Chrome vezette, a második helyet 257-tel a Mozilla Firefox kaparintotta meg, a harmadik meglepő módon 243-mal az Apple iTunes lett, a negyedik 67-tel az Adobe Flash, míg az utóbbi hónapokban sokat átkozott Oracle Java 66-tal kaparintotta meg az ötödik helyet.


A jelentés a Personal Software Inspector adataiból lett összeállítva, a szolgáltatás adatbázisába 2012 folyamán 9776 darab sérülékenység került be, amelyek 421 szoftvercég 2503 alkalmazásában voltak megtalálhatóak. A Secunia szerint az 50 legnépszerűbb programban található sebezhetőségek száma 1137 volt, amely 5 éves ciklusban 98 százalékos emelkedést jelent; ezek közül a szakemberek 78,8 százalékot minősítettek kritikusnak, míg 5,3 százalékot az „extrém kritikus” kategóriába sorolták.


Jó hír, hogy a biztonsági rések 84 százalékához a dokumentációjuk széles körben való elérhetővé válásának napján már volt javítás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.