Hirdetés

Egyre többet költünk a biztonságra



|

Hirdetés

Ebből kiderül, hogy ezen a piacon a vizsgált időszakban négy százalékos növekedés volt tapasztalható, és a forgalom elérte az egy milliárd dollárt.

Az Infonetics Research szerint a hálózatbiztonsági eszközök piacán a jövőben sem kell visszaeséstől tartani, sőt jelentős növekedéssel lehet számolni. Az előrejelzések szerint ugyanis a jövő év közepéig 23 százalékos forgalomnövekedés várható, míg 2008-ra a forgalom elérheti a 6,4 milliárd dollárt.


Jeff Wilson, az Infonetics Research egyik vezető elemzője elmondta, hogy a piacon egyre több olyan készülék jelenik meg, amelyek mind több integrált biztonsági funkcióval rendelkeznek. Így például képesek vírus és kémprogram keresésre, spamszűrésre, stb. Talán csak a VPN/tűzfal eszközök esetében nincsenek ilyen szembetűnő változások.

Az Infonetics Research szerint a hálózatbiztonsági eszközök piacát a Cisco vezeti a maga 34 százalékos piaci részesedésével. A második helyet 10 százalékos részesedéssel a Check Point, míg a harmadikat 8 százalékkal a Juniper Networks foglalja el. A piacon az összes eladott eszköz és szoftver 78 százalékát a VPN/tűzfal termékek teszik ki. A behatolásdetektáló és megelőző termékek részesedése 14 százalék, míg az átjárószintű vírusvédelmet biztosító megoldások 8 százalékos piaci részesedéssel rendelkeznek.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.