Hirdetés

Egyre veszélyesebb az azonnali üzenetküldés



|

Hirdetés

Az Akonix biztonsági cég arra hívta fel a figyelmet, hogy az azonnali üzenetküldő szolgáltatásokat egyre több vírus használja fel a terjedéséhez. Ez egyben azt is jelenti, hogy a népszerű üzenetküldő megoldások révén a számítógépek egyre fokozottabb veszélynek vannak kitéve.

Az Akonix a legfrissebb felmérését a saját biztonsági csapatának, a partnereinek illetve vállalati felhasználók megkérdezésével állította össze. A cég szerint a második negyedévben 121 olyan új kártékony program kezdett terjedni, amelyek az azonnali üzenetküldő (IM) szolgáltatásokat is felhasználták a számítógépek megfertőzéséhez. Ez jelentős növekedésnek felel meg, ugyanis az első negyedévben csak 25 ilyen kártevő jelent meg. A cég annak ellenére sem bizakodó, hogy júniusban 34 új IM vírust fedezett fel, szemben a májusi 39 új kártékony programmal szemben. Az azonnali üzenetküldést veszélyeztető vírusok között továbbra is tejednek a Kelvir és az Opanki férgek különböző variánsai. A második negyedév új IM vírusai közé tartozik az Aimsend, a Harwig és a Pinkton is.

A legnagyobb kockázat az MSN és az AOL azonnali üzenetküldő szolgáltatások esetében van. A felmérések szerint minden harmadik támadás MSN Messengeren keresztül valósul meg. Jon Sakoda, az IMLogic egyik szakembere elmondta, hogy az azonnali üzenetküldés hatékony és biztonságos használata érdekében azt nagyon körültekintően kell szabályozni illetve menedzselni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.