Hirdetés

Egyszerű fordítás Firefox alatt



|

Remek Firefox-kiegészítő angolul nem tudók számára, amelynek használatával számunkra ismeretlen angol szavakat fordíthatunk magyarra.

Hirdetés

Bizonyára majdnem mindenki ismeri az úgynevezett „fordító egeres" programokat, amelyek úgy működnek, hogy a kurzort az általunk nem ismert szó fölé visszük, aminek hatására egy kis buborékban megjelenik annak fordítása. Kiváló eszköz idegen kifejezések gyors és kényelmes fordítására, hisz nem kell állandóan külön szótárprogramot indítgatnunk, vagy weboldalakat böngésznünk. Ugyanezt valósítja meg az EarthWorm (azaz a Földigiliszta) nevű Firefox-kiegészítő, egy angol-magyar szótár formájában. A program egy webes szótárt használ, ezért néha pár másodpercet várnunk kell, amíg lefordított szöveg megjelenik.

 

earthworm.png

 


Telepítése igen egyszerű, töltsük le a Kiegészítőt a weboldalunkról, majd válasszuk a Fájl->Megnyitás... parancsot. Arra figyeljünk, hogy működéséhez Java-futtatókörnyezetet igényel. Telepítés után beköltözik a Firefox jobb gombbal elérhető menüjébe, és azon keresztül tilthatjuk le, illetve engedélyezhetjük a működését. Béta-verziós alkalmazásról lévén szó, hibák még előfordulhatnak benne, például ha a kiegészítő beállításait szeretnénk elérni, akkor lefagy a böngésző, vagy ha a felugró ablak túl közel van a képernyő aljához, akkor egész egyszerűen „kilóg" alul. E hiányosságok ellenére minden felhasználó számára ajánljuk, mert hiánypótló és nagyon hasznos kiegészítőről van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.