Hirdetés

Egyszerűbben lehet majd pénzt szórni az Ubuntuban



|

A következő kiadásban a Dash-ből is lehet majd fizetni, továbbá új boltok érkezhetnek az Amazon mellé.

Hirdetés

Októberben az Ubuntu 12.10 a linuxos közösség számos tagjából ellenérzéseket kiváltva már gyári Amazon integrációval került ki a Canonical kezei közül, amely lehetővé tette, hogy a Dash-en keresztül az operációs rendszer az online áruház portékájából bármely szimpla keresésre vásárlási ajánlatokat adjon.


Az Ubuntu fejlesztése a kérdéses verzió után némileg megváltozott, ugyanis a jelenleg készülőben lévő 13.04-ből már nincsenek szabadon tesztelhető alfa és béta verziók, így az újdonságainak java csak a kiadásakor derülnek majd ki. Ettől függetlenül a Canonical most úgy döntött, hogy a terepet előkészítve beszámol néhány tervezett funkcionalitásról, amelyek ezúttal sem fogják mindenki tetszését elnyerni.


Eddig két fő újításról hullt le a lepel: egyrészt a Szoftverközpont és Music Store tartalmait közvetlenül a Dash-ből is meg lehet majd vásárolni, másrészt pedig betársulhat néhány új bolt az Amazon mellé, így alapértelmezett beállítások mellett az eddiginél több „reklám” jelenhet majd meg az operációs rendszer felületén. Végül megemlítendő, hogy a beszámoló szerint a Dash szűrési lehetőségein is csiszolnak valamelyest a fejlesztők, erről a témáról konkrétabb tájékoztatást egyelőre nem kaptunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.