Hirdetés

Elkerülték a Windows 8-at a hirdetők



|

Áprilisban a reklámokból élő fejlesztők jelentős része csak aprópénzt keresett.

Hirdetés

Főként a kisebb fejlesztők számára meglehetősen vonzó lehet Windows 8-ra modern alkalmazásokat készíteni, hiszen a Microsoft kész megoldást kínál hirdetések a szoftvereikbe illesztésére, így az iOS-hez és Androidhoz hasonlóan rendkívül egyszerűen pénzre tudják váltani a programba fektetett munkát – vagy legalábbis ez a hivatalos elmélet.


Sajnos április egy totális katasztrófa volt a reklámokkal megtámogatott ingyenes programok fejlesztői számára, ugyanis a beszámolók alapján szinte senki sem kívánt hirdetni a Microsoft rendszerében. Konkrét példát hozva a Deveci Games tulajdonosa szerint a hónapban olyan 60 millió alkalommal kértek a programjai megjeleníthető reklámot a Microsoft kiszolgálóitól, ám csak 160 ezer esetben kaptak.


A Microsoft állítása szerint a hirdetési üzlet szezonális jellege miatt a jelenség normális, de természetesen minden erejükkel a hirdetési kedv meghozásán fáradoznak, noha ez valószínűleg nem vigasztalja a pórul járt fejlesztőket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.