Hirdetés

Elkészült a Microsoft Office 2007



|

Megkezdődött az Office 2007 rendszer gyártása, hamarosan kapható lesz.

Hirdetés

Az aranykód, vagyis a kereskedelmi forgalomra szánt programváltozat elkészülése fontos mérföldkő, ez egyúttal a Microsoft Office eddigi legnagyobb béta-teszt programjának zárása is: a szoftver második béta verzióját 3,5 millióan töltötték le. A béta-tesztelőktől és ügyfelektől példátlan mennyiségű visszajelzés érkezett, amelyek segítették az Office fejlesztői csapatát a termék minőségének ellenőrzésében, teljesítményének optimalizálásában.

 

A Microsoft Office RTM változatának megszületése kulcsfontosságú lépés a 2007-es Office, a Windows Vista és az Exchange Server 2007 idén november 30-án esedékes, üzleti felhasználók részére történő, kizárólag nemzetközi kiadása felé. Az esemény fontosságát jelzi, hogy az ahhoz kapcsolódó és a világ különböző pontjain megrendezésre kerülő rendezvényeken a Microsoft felsővezetői is részt vesznek - a New York-i eseményt pl. Steve Ballmer vezérigazgató nyitja meg. A termékek általános piaci megjelenése, így a magyar verzióé is 2007 első negyedévében várható.

 

A ma elkészült RTM verzióval olyan új eszközök és erőforrások megjelenése kezdődik meg, amelyek révén a vásárlók megismerkedhetnek az új Microsoft Office programmal, valamint kipróbálhatják és megvásárolhatják a szoftvert. Íme néhány példa:

 

  • A Microsoft Office Online-t úgy tervezték át, hogy segítse a 2007-es Microsoft Office újdonságainak megismerését. A szoftver új elemeivel az infomunkások könnyen meghatározhatják a számukra legmegfelelőbb termékek körét és megkereshetik a kapcsolódó termelékenységnövelő forrásokat is - legyen az a közel 50 000 új súgó-cikkely, a „Hogyan lehet" jellegű áttekintő rész, a 35 új demonstrációs program, a 24 új online tanfolyam, vagy a 400 új letölthető sablon valamelyike, esetleg valamilyen más letölthető termékhez, eszközhöz történő hozzáférés.

  • Az Office Online-on keresztül a Microsoft ingyenes, letölthető termékpróbára ad lehetőséget - december 1-től az Egyesült Államokban és Kanadában, majd röviddel azután további 13 országban. E termékpróbával - amely a jelenleg is elérhető Online Test Drive (próbavezetés) kibővítése - a felhasználók még azelőtt tesztelhetik az új asztali programokat, hogy döntenének a 2007-es verzióra történő frissítésről vagy a program megvásárlásáról.

  • A szoftver megvásárlását és használatba vételét a Microsoft Office 2007-ben olyan telepítő és menedzselő eszközökkel segíti, amelyek a maguk nemében a termék történetének legnagyobb szabású fejlesztései. Az új eszközök optimális felhasználásával az informatikus szakemberek lényegesen olcsóbban és egyszerűbben végezhetik el a program telepítését ill. a korábbi verziókról történő áttérést. Ilyen új eszköz egyebek mellett az Office Migration Planning Manager (migráció-tervezés menedzser), az Open XML Formats Bulk Conversion Toolkit (a nyílt XML formátumok tömeges konverzióját támogató eszközkészlet), a Business Desktop Deployment 2007 Solution Accelerator (az üzleti desktop telepítés megoldásgyorsítója) és az Office Resource Kit (erőforrás-készlet).


A végleges Office 2007 a korábbi bétaverziókhoz képest több újdonságot is tartalmaz:

 

  • SMS kapcsolat a Microsoft Office Outlook 2007-tel: Ezzel az új szolgáltatással az Outlook 2007 felhasználói mobiltelefonról küldött SMS üzenetekkel léphetnek kapcsolatba barátaikkal, családtagjaikkal és kollégáikkal. A funkció lehetővé teszi e-mail üzenetek, kapcsolatok, naptár-bejegyzések és feladatok küldését és fogadását, a számítógép és a mobiltelefon közötti SMS üzenetek formájában. A szolgáltatás hazai bevezetésére a termék megjelenése után kerülhet sor a szolgáltatókkal való megegyezés alapján, jelenleg még nem érhető el.

  • Lokalizáció: A 2007-es Office rendszer legtöbb terméke 38 nyelven jelenik meg. E verziók mindegyike teljes körű funkcionalitással rendelkezik és minden Office termék lokalizált változatát tartalmazza. Magyarul megjelenik az összes Office alkalmazás, és a kiszolgáló termékek nagy többsége is.

  • Többnyelvű támogatás: A termék történetében először a 2007-es Office vásárlói most minden nyelvhez külön vásárolhatnak kiegészítő csomagot. E csomagok azonnal kétnyelvűvé teszik az alkalmazásokat és az eszközkészleteket, valamint másodlagos lokalizált felhasználói interfészt, súgó fájlt, szótárt és szinonima-szótárt is tartalmaznak.

 

„A fejlesztési folyamat célba ért, megérdemelten ünnepelhet a csapat!" mondta Jeff Raikes, a Microsoft Üzleti Divíziójának elnöke, majd hozzátette: „Az elmúlt bő évtizedet tekintve a 2007-es Microsoft Office rendszer RTM változata tartalmazza a termék legjelentősebb fejlesztéseit. Megelégedéssel tölt el, hogy ilyen csodálatos termékcsomaggal segíthetjük vevőinket hatékonyságuk további, ugrásszerű emelésében."

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.