Hirdetés

Eltűnnek a fizetős programok az Ubuntu Szoftverközpontból



|

Nem bírja a karbantartási munkát a Canonical.

Hirdetés

Az Ubuntu Szoftverközpontot használóknak talán feltűnhetett, hogy az utóbbi időben mintha csökkent volna az elérhető fizetős alkalmazások mennyisége. Mostanra tisztázódott a helyzet: a Canonicalnek rengeteg munkájába kerül a fizetős programok újabb és újabb Ubuntukon való kompatibilitási vizsgálata, így a vállalat nagyrészt befejezte a tesztelési eljárással való kínlódást. A vizsgálat nélkül viszont a fizetős szoftverek nem jelenhetnek meg az újabb Ubuntuk piacterén.

Hirdetés


A Canonical alapítója és ügyvezetője szerint rájöttek, hogy a fizetős programok publikálásához egyszerűen nem megfelelő a .deb csomagokban való terjesztés. Mark Shuttleworth állítása alapján a Snappy csomagkezelő rendszerre való átállással megoldódik majd a probléma, viszont ez a tervek szerint csak az Ubuntu 16.04 LTS-ben mutatkozhat be. Hab a tortán, hogy akkor is elsősorban tesztelési célból, opcionális lesz a használata.


Meglepő módon a Canonical hírünk írásáig nem adott ki semmiféle hivatalosnak tekinthető tájékoztatást a fejlesztők és vásárlók számára, noha mindkét félnek járna némi magyarázat. A fenti információk egy Google+ beszélgetésből derültek ki.


(Forrás: PCWorld | Nyitókép: Marco Raaphorst)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.