Hirdetés

Emberi magasságokban a Microsoft beszédfelismerése



|

A Microsoft beszédfelismerő rendszere már csak 5,9 százalékban hibázik.

Hirdetés

A Microsoft kutatói megosztottak néhány új információt a redmondi beszédfelismerő rendszerről, amely immáron emberi hatékonysággal tudja átírni a hallott szöveget. 

Hirdetés

A rendszer 5,9 százalékos hibaaránnyal dolgozik, ez gyakorlatilag megfelel a profi emberi munkaerő hatékonyságának. 

A rendszer neurális nyelvi modelleket használ, amelyek csoportosítják a hasonló szavakat. A Microsoft mindezt a Cortana hangasszisztensben is felhasználná, amely a Windows mellett az Xbox One-on is szolgálatot teljesít. 

Hozzá kell tenni a remek eredményekhez, hogy mindezzel a Microsoft munkája még messze nem ért véget. A technológiát a jövőben a párbeszédekre is fel kell készíteni, valós és gyakorlatias helyzetekre szabni, több hanggal. 

A Cortana esetében pedig nagy feladat lesz, hogy az asszisztens ne csak hallja a kiejtett szavakat, hanem meg is értse azokat és kapcsolatukat, majd megfelelő választ adjon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.