Hirdetés

Én így tanítanám a programozást...



|

Fejezd be a gondolatot és nyerj egyet az értékes ajándékaink közül. Indul a HelloWorld ötletverseny!

Hirdetés

Alapjaiban megújítanád az informatikai oktatást? Most itt a lehetőség, hogy elmond a véleményedet. A Fülemüle Országos Informatika Verseny részeként ugyanis HelloWorld mozgalmunk keretében egy versenyt hirdetünk, amelyben minden magyarországi és határon túli általános iskola, középiskola és szakiskola oktatásban résztvevő tanulója megmutathatja, hogy milyen informatika órát szeretne. A legjobb pályamunkák benyújtói többek között éves, fél éves és negyedéves PC World előfizetéseket és további ajándékokat (például egy Aerocool Dead Silence DS200 számítógépházat) nyerhetnek.





Cselekedni kell, hiszen becslések szerint jelenleg Magyarországon több mint 20 ezer betöltetlen informatikus állás van. Hatalmas igény mutatkozik a programozás iránt, az oktatási rendszerünk azonban képtelen kiszolgálni a piaci igényeket, pedig hosszútávon rendkívül fontos lenne, hogy minél több fiatal sajátítsa el az algoritmikus gondolkodás, és a szoftverfejlesztés alapjait.

A PC World célja, hogy a HelloWorld oktatási mozgalom keretein belül a programozás, a robotvezérlés és a 3D-tervezés és -nyomtatás minél több iskolában és gimnáziumban megjelenjen, és még több diák tanulhasson piacképes tudást. A feladat egyszerű: jelentkezz a Fülemüle Országos Informatika Versenyre január 31-ig, majd juss tovább az iskoládból, utána készíts egy prezentációt, melyben bemutatod szerinted hogyan lehetne úgy tanítani a programkészítés alapjait, hogy minél több diáktársad könnyen megértse és megszeresse a programozást. Készíthetsz akciótervet, bemutathatsz programozási nyelveket, és bemutathatod azokat a modern robotikai megoldásokat, amelyeket szerinted érdemes lenne használni az iskolákban.



Hirdetés


A Fülemüle Országos Informatika Verseny kétfordulós egyéni verseny. Az első fordulót az iskolák rendezik meg, felhasználva a verseny honlapján közzétett versenyfeladatokat és betartva a jelen versenykiírás szabályait. A második fordulóba, az országos versenyre az iskola nevezi a tanulóit, maximum három főt (kategóriánként, tagintézményenként), az iskolai forduló eredményei alapján. A második fordulót a verseny kiírója szervezi. Kiküldi a versenyzőknek a feladatokat, értékeli a visszaküldött versenymunkákat és eredményt hirdet. A verseny az interneten, illetve elektronikus módon (elsősorban e-mail) bonyolódik.

Bővebb információ és jelentkezés: tehetseggondozas.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.