Hirdetés

Évek óta kémkedhet a Skype



|

Az NSA már vagy 5 éve hozzáférhetett a teljes kommunikációhoz.

Hirdetés

Újabb érdekes, ám nem túlságosan meglepő fordulat látszik kibontakozni a két hete tartó NSA-botrány kapcsán, ugyanis a The New York Times a hatóságok haragjától tartva inkább névtelenségbe burkolózott forrása szerint a hírszerzés már 5 éve hozzáfér a Skype-os hívásokhoz és csevegésekhez.


A hírek szerint még a vállalaton belül is csak rendkívül kevesen tudtak a „Project Chess” névre hallgató megfigyelési programról, amely állítólag már a kezdetektől fogva a szélesebb körű PRISM részét képezte, noha az Edward Snowden által kiszivárogtatott diavetítés alapján a Skype hivatalosan csak 2011 elején csatlakozott hozzá. A Microsoft ugyanezen év végén vásárolta fel 8,5 milliárd dollárért az eredetileg nem csevegőnek indult szolgáltatást.


A Skype az utóbbi években számos alkalommal nyíltan biztosította felhasználóit a privát szférájuk legmagasabb fokú tiszteletben tartásáról, éppen ezért ha valósnak bizonyul az információ, az nagy csapást mérhet a szolgáltatásra. Ugyan a témához csak lazán kapcsolódik, de a Times cikke szerint 2010-ben a Facebook biztonsági főnöke is átigazolt az NSA-hez, amely önmagában még nem jelent túl sokat, de a jelenlegi légkörben vélhetően kevesekben ébreszt pozitív érzelmeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.