Hirdetés

Ezeket az emotikonokat fogod használni idén



|

2016-ra is számos új, hivatalos emojival készül az Unicode Consortium.

Hirdetés

Az Unicode Consortium gyakorlatilag élet és halál ura, a trendeket követve manapság az emotikonokkal foglalkoznak. Ők döntik el, mi érdemes arra, hogy hivatalos emoji készüljön belőle, milyen formában lenne azt a legszerencsésebb megvalósítani, illetve kiválasztják a végső ábrázolási módot is. A napokban nyilvánosságra hozták 2016-os Unicode 9.0 tervezetüket is, így bárki megismerheti az idei jelölteket.

Hirdetés

A 74 darabos listát több kategóriára osztották, az emberek között feltűnik például a facepalm és a szelfi, de lesz keresztbe tett ujjas kéz is a sok állatos vagy sportos emotikon között. Érdemes megemlíteni, mennyi munka fekszik egy ilyen apró figurában, idén például a tejesdoboz és a poharas változat közötti választás okozott sok fejfájást a bizottságnak. Nem volt egyszerű a babról sem dönteni, ami minden földrészen mást juttat az emberek eszébe (vesebab, tarkabab, vagy éppen szójabab).

A fenti képen látható némi ízelítő a 2016-ban érkező új emojikból, ám meg kell említeni, ezek még csak jelöltek, nem biztos, hogy mind átmegy a végső rostán. Az Unicode 9.0 megjelenése júniusban esedékes, onnantól tehát mindenki kifejezheti majd érzéseit akár egy tányér palacsinta képével is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.