Hirdetés

Ezekre a helyekre pakold fel a fotóidat - második rész



|

Az Instagram és a Carousel is érdekes opció az online szolgáltatások között.

Hirdetés

Legutóbb már mutattunk néhány remek megoldást a fotók online tárolására és/vagy megosztására. Természetesen az akkor felsoroltnál sokkal több lehetőség van, éppen ezért most folytatjuk a listát, és mutatunk még pár olyan szolgáltatást, ahol jó helyen lehetnek a fotóink. 

Hirdetés

 

Közösségi megosztásra

Instagram

Az Instagram sokkal inkább való a képek megosztására, mint a tárolására. Éppen ezért ezen a listán felemás szereplő - ha az instagramos képeink kincset érnek számunkra, akkor jobb gondoskodni a mentésükről egy másik helyen is. 

 

Mobilra termett

 

A szolgáltatás erőssége mindenesetre a polaroidos jellegű tartalom, a négyzetes képekre ugyanis számos szűrőből is lehet válogatni. Az Instagram ma már felhasználói profilokat, követési lehetőséget, hashtageket és sok más extrát is kínál. A profilbeállításokban azt is meg lehet adni, hogy privát legyen a fiókunk - ilyenkor csak az láthatja az anyagainkat, akiknek engedélyezzük a követést. Az Instagram mobilos szolgáltatás, de léteznek hozzá nem hivatalos webes appok is. 

 

Facebook

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a Facebookot. A közösségi oldalon fotók tárolására és megosztására is van lehetőség, bár ez a legtöbb ember számára túl kockázatosnak tűnik. Ha képek tárolására használjuk, valóban kétszer is meg kell nézni, hogy beállítottuk-e a privát hozzáférést. A Facebook a feltöltéseket nem korlátozza, de a képeket tömöríti. A megosztásokhoz egyértelműen az egyik legjobb lehetőség. 

 

Futottak még

Carousel

A Dropbox a Carousel nevű mobilos appjával igyekszik gondoskodni a fotóink tárolásáról. A mobilos képeket automatikusan menti a Dropboxra, illetve a felhőbe feltöltött egyéb képeket is megjeleníti. 

A Carousel segítségével albumokat is létre lehet hozni, amelyek meg is oszthatóak. Sajnos szerkesztési funkciók ebben már nincsenek, és néha a szinkronizálás sem a leggördülékenyebb. A Dropbox alapból 2 gigabájt tárhelyet ad nekünk ingyen, de ez ajánlásokkal 16 gigabájtig bővíthető - maga a Carousel 3 gigabájt pluszt jelent. 

 

A Dropbox galériája

 

Imgur

A népszerű képfeltöltőt elsősorban nyilvános galériaként használják az emberek olyan tartalmak megosztására, amelyek aztán futótűzként terjednek a neten. A memékből, vicces GIF-ekből és poénos képekből annyit találunk rajta, hogy felállni is nehéz lesz a monitor elől. Egy kép maximum 5 megabájtos lehet, más megkötés nincs - mindössze oldalanként egy reklámot kell elviselni. 

 

Jellemző tartalom

 

500px

Az 500px az egyik legjobb online fotós közösség, amelyet arra találtak ki, hogy a fotós tudásunkat csillogtassuk. A legjobb munkáinkat érdemes feltölteni, és jó eséllyel kapunk rájuk visszajelzéseket is a többiektől. Az ingyenes csomagban heti 20 képet lehet feltölteni, ami nem rossz, elvégre itt a kimagaslóan jó minőségen van a hangsúly. A fotók licenckezelése minden esetben hozzánk tartozik. 

 

Ti hová töltitek fel a képeiteket? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.