Hirdetés

Ezektől a szokásaidtól kell megszabadulj idén



|

Mutatunk 4 tech szokást, amin ha eddig nem változtattál, most itt az ideje.

Hirdetés

Az új év általában új fogadalmakat is hoz, ha pedig erre gondolunk, techfronton is érdemes megvizsgálni a szokásainkat. Mivel az általunk használt eszközök és rendszerek, szoftverek folyamatosan változnak, ezért a hozzáállásunkat is folyamatosan kell fejleszteni. Mutatunk négy olyan szokást, amin ha valaki eddig nem változtatott, most itt az ideje. 

Hirdetés

 

Minden oldalon ugyanaz a jelszó

Amennyiben valaki több oldalon is ugyanazt a jelszót használja, az nagy probléma, ugyanis elegendő ha egyetlen szolgáltatást feltörnek a hackerek, az adatainkat felhasználhatják a többi helyen is. Több jelszót használni persze kényelmetlen, hiszen nem könnyű őket megjegyezni, de szerencsére nem is kell. Elegendő egy jó jelszókezelőt választani, mint mondjuk a LastPass vagy a Dashlane. Ezután az tárolja helyettünk a felhasználóneveket és a jelszavakat, szükség szerint pedig újakat is generál - nekünk csak egyet kell megjegyezni a programhoz. Az adatbázis természetesen online is hozzáférhető. 

 

Kellenek az eltérő jelszavak

 

Nem mentett fotók

Amikor valami fontos eseményről készülnek értékes képek - baba a családban, költözés, szülinapi buli -, akkor sosem árt, ha az elkészült fotókból több mentés is van. Mivel a legtöbben eleve okostelefont használnak a mindennapos fotózáshoz, ezért nem olyan nagy dolog egy app vagy szolgáltatás beállítása, ami a háttérben automatikusan menti a fotókat és videókat a felhőbe. A Google esetén iOS-en a Google+, Androidon a Fotók appot kell keresni, de szóba jön a Dropbox és a OneDrive is, mint a háttérben észrevehetetlenül munkálkodó őrangyal. 

 

Hasznos dolog a felhőbe menteni

 

Elfelejtett Facebook-beállítások

A Facebookra fellépni és megnézni az ismerősök bejegyzéseit nagyon egyszerű, ahogy megírni a saját bejegyzéseinket is. Azonban a legtöbben igen ritkán néznek rá a saját beállításaikra vagy például arra, hogy pontosan miket tettek ki eddig az oldalra, és azokat ki láthatja. Időnként érdemes erre is áldozni egy kis időt. 

 

Lájk

 

A Flash állandó használata laptopon

Mindannyian szeretjük az online videózást, azonban a Flash időnként komolyan fel tudja pörgetni a ventilátorokat, hogy a PC hűvösen maradjon. Egy laptopon nem árt megfontolni a Flash állandó használatának a mellőzését. Ehhez jó eszköz Chrome alatt a FlashControl, Firefox alatt pedig a FlashBlock. Ezek a beépülők alapértelmezésben nem töltik be a weboldalakon a Flash-alapú tartalmakat, csak ha rájuk kattintunk vagy egy oldalt az engedélyezettek listájára teszünk. Ez a módszer az üzemidőnek is jót tesz. 

 

Jót tesz az üzemidőnek

 

Ti milyen gyakran mentitek a mobilos fotókat?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.