Hirdetés

Bajban a virtuális pénz: ezért zuhant be a Bitcoin



|

Hirtelen 20 százalékot esett a Bitcoin értéke, mert a fejlesztők a jövőjén vitatkoznak.

Hirdetés

A Bitcoin egyetlen hétvége alatt 20 százalékot veszített az értékéből. Bár a múlt héten 1259 dollárra is felemelkedett az árfolyam, később 970-ig esett vissza. 

Hirdetés

A The Wall Street Journal szerint az jelenti a gondot, hogy a Bitcoin fejlesztői egymással vitáznak. A színfalak mögött ugyanis egy nagy harc zajlik már két éve azzal kapcsolatban, hogyan lenne a legjobb működtetni azt a digitális platformot, ami a Bitcoinnak ad színteret. 

A Bitcoin-piacon a tranzakciók blokkokban zajlanak, amelyek maximum mérete 1 MB. A rivális fejlesztők ennek a méretét növelnék meg, és hoznák létre a Bitcoin Unlimited platformot, méretkorlátozások nélkük. A többiek a Bitcoin Core-t indítanák el. 

A gond az, hogy a Bitcoin Unlimited egy alternatív szoftverplatform lenne, vagyis a Bitcoinből két eltérő verzió lenne a jövőben. A Bitcoin jelenlegi erőssége az, hogy minden tranzakciót rögzítenek és naplóznak - két piaccal ez a pontosság már megszűnne. Mindez bizonytalanságot és likviditási kockázatot jelent a Bitcoinra nézve. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.