Hirdetés

Ezzel streamelj otthon, ingyen



|

A Stream What You Hear otthoni streameléshez számít ideális megoldásnak.

Hirdetés

A zenék streamelése egyre kedveltebb dolog, azonban mi van akkor, ha ezúttal nem valamelyik nagy szolgáltatóra vagyunk kíváncsiak, hanem a saját gépünkön tárolt dalokra? Lehet ezeket valahogyan más készüléken is hallgatni, mondjuk az okostelefonon, a táblagépen vagy az okostévén? Lehet, és nem is olyan nehéz a feladvány. 

Hirdetés

 

Streameld, amit hallassz

A Stream What You Hear (SWYH) nevű alkalmazást arra találták ki, hogy a windowsos gépünkről hangot streameljen bármire, ami ugyanazon a vezeték nélküli hálózaton van, és rendelkezik egy webböngészővel vagy UPnP/DLNA-funkcióval. 

 

Letöltés

 

A program úgy működik, hogy bármit, ami átmegy a hangkártyánkon, azt audiostreammé alakítja. Természetesen az is megoldható, hogy a streamelésre használt gépet elnémítjuk, majd a többi eszközön hallgatjuk a kedvenc dalainkat. 

Pozitívum, hogy egy teljes mértékben ingyenes és egyszerűen kezelhető megoldásról van szó. A másik oldalról viszont tényleg mindent streamel a program, tehát ha egy csevegőalkalmazásban üzenetünk érkezik, vagy hívnak minket a Skype-on, akkor a hangjelzéseket is továbbítja a szoftver a streamfolyamban. A zenéléshez ez nem olyan kellemes extra, de ha fontos üzenetet vagy hívást várunk, még jól is jöhet. 

 

Letöltés és használat

A Stream What You Hear ide kattintva tölthető le. A legtöbb modern PC-re gond nélkül telepíthető (Windows 7-től fölfelé). Az installálás után az alkalmazás ablaka nem ugrik fel, hanem a Tálca értesítési területére ágyazza be magát egy ikonnal. Ezen kell jobb egérgombot nyomni, és a háttérben futó programok közül előcsalni. 

 

SWYH

 

A PC-n ezután annyi a dolgunk, hogy elkezdünk lejátszani valamilyen zenét, amit továbbítani szeretnénk a többi eszközre. Nem muszáj helyi fájlt választani, akár rádióállomást is lehet streamelni a Windowsban. Ha készen állunk, akkor jobb egérgombot kell nyomni az SWYH ikonján, és a Tools menüben a HTTP Live Streaminget kiválasztani. 

A megjelenő ablakban egy 192.168.1 kezdetű webcímet találunk, vagyis a helyi hálózaton streamel a program. A hivatkozást kell átmásolnunk az okostelefonra vagy a táblagépre, majd beilleszteni az eszköz böngészőjének a címsorába vagy egy médialejátszó programba. A műveletet kényelmi szempontból fel lehet gyorsítani olyan eszközökkel, mint például a Pushbullet. 

A lejátszás egészen addig tart, amíg az eszközök ugyanazon a vezeték nélküli hálózaton maradnak. Természetesen lehet számolni néhány másodperc késéssel a streamelésben - ez a Wi-Fi hálózat képességeitől függ. 

 

Ti hogyan szoktatok zenét hallgatni? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.