FBackup - archiválás ingyenesen

|

Szeretjük biztos helyen tudni a fájlokat, lehetőleg minél több másolatban. Az FBackup segítségével ingyen menthetjük le kincseinket - töltse le tőlünk ingyenesen!

Adatmentést sokféleképpen végezhetünk, például a Windows beépített segédprogramjával, vagy éppen a költöztető alkalmazásával. Ha már komolyabb megoldásokra van szükségünk, akkor a legtöbb esetben a zsebünkbe kell nyúlni. Az FBackup viszont egyszerűen és hatékonyan találja meg a beállításainkat, majd menti le az általunk megadott helyre. Mindezt ingyenesen, ráadásul tetszés szerinti bővítményekkel is kiegészíthetjük. De mielőtt még elmélyednénk a programban, lássuk, mit kapnak azok, akik frissen telepítették az alkalmazást!Az első lépések

A program külseje első ránézésre puritánnak tűnik, mindössze pár gombból és egy üdvözlő ablakból áll. Nem kell megijedni, bár némi angol nyelvtudás nem árt az első lépések elsajátításához. Szerencsére a szoftver felülete nagyrészt magyarul is használható, ezért a legfontosabb funkciókat könnyen elsajátíthatjuk. Alapértelmezés szerint nem kapunk egy biztonsági megoldást sem, ezért egy varázsló segít az első feladat létrehozásában.

 

 

 

Nem nehéz műveletről van szó, ráadásul közvetlenül hálózaton át is menthetünk, ha például egy munkahelyi gépen dolgoznánk. A programhoz kapott bővítmények segítségével egyszerűen kiválaszthatjuk a saját képeink mappáját vagy a dokumentumokat, de talán az egyik legnagyobb segítség az Outlook Express adatainak mentése. Sajnos az Outlook vagy a Windows Live Mail állományait kézzel kell megkeresnünk, amiben segítenek a program indításakor látható Kezdeti lépések ablak hivatkozásai. Ha viszont már unjuk a varázslókat, akkor haladó beállítások között is válogathatunk, ilyenkor természetesen sokkal több paraméter áll a rendelkezésünkre.


Mélyebb ismeretek

Ha egy feladat adataiba tekintünk bele, láthatjuk, hogy akár külső merevlemezre is történhet a mentés, illetve a hálózati paramétereket még jobban testre szabhatjuk. Lehetőségünk van speciális szűrők beállítására, akár többféle fájltípust és csoportot is felvehetünk. Kétféle mentési formát adhatunk meg, a kisebb helyszükséglethez választhatunk ZIP-tömörítést. Az adatok biztonsága érdekében ez utóbbi esetben jelszót is beállíthatunk. Ha esetleg sok adat mentését végeznénk, a művelet végén gépleállítást is kérhetünk.

 Szintén a haladó beállítások alatt férhetünk hozzá az időzített mentési paraméterekhez. Az ütemezés megadásánál csak óvatosan változtassunk bármit is, nehogy idő előtt leállítsuk a mentést, vagy ha kevés az üresjárati idő, nem indul el a művelet.


Mint már írtuk, a program bővíthető; a honlapjáról számtalan mentési sablon tölthető le és adható a paraméterekhez. Ezután már egy kattintással is elmenthetjük például a Firefox, a NeroVision, a Picasa, a Webshots vagy a Thunderbird adatait, beállításait. A helyreállítás is hamar elvégezhető, a korábbi mentési paraméterek alapján.

Az FBackup használata a varázslóknak és az előre beállított sablonoknak köszönhetően nem bonyolult, még egy kezdő is elboldogulhat vele, a magyar felületnek hála. Ingyenessége még inkább kecsegtető az egyszerűbb mentésekhez, éppen ezért legalább egy próbára ajánljuk, de akár napi használatra is munkára foghatjuk.


Töltse le az alkalmazást közvetlenül tőlünk!: FBackup 4.2 ingyenes letöltés a PC World-től

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!