Hirdetés

FBackup - archiválás ingyenesen



|

Szeretjük biztos helyen tudni a fájlokat, lehetőleg minél több másolatban. Az FBackup segítségével ingyen menthetjük le kincseinket - töltse le tőlünk ingyenesen!

Hirdetés

Adatmentést sokféleképpen végezhetünk, például a Windows beépített segédprogramjával, vagy éppen a költöztető alkalmazásával. Ha már komolyabb megoldásokra van szükségünk, akkor a legtöbb esetben a zsebünkbe kell nyúlni. Az FBackup viszont egyszerűen és hatékonyan találja meg a beállításainkat, majd menti le az általunk megadott helyre. Mindezt ingyenesen, ráadásul tetszés szerinti bővítményekkel is kiegészíthetjük. De mielőtt még elmélyednénk a programban, lássuk, mit kapnak azok, akik frissen telepítették az alkalmazást!

fbackup-ingyenes-kepernyo.jpg


Az első lépések

A program külseje első ránézésre puritánnak tűnik, mindössze pár gombból és egy üdvözlő ablakból áll. Nem kell megijedni, bár némi angol nyelvtudás nem árt az első lépések elsajátításához. Szerencsére a szoftver felülete nagyrészt magyarul is használható, ezért a legfontosabb funkciókat könnyen elsajátíthatjuk. Alapértelmezés szerint nem kapunk egy biztonsági megoldást sem, ezért egy varázsló segít az első feladat létrehozásában.

 

fbackup-ingyenes-varazslo.jpg
 

 

Nem nehéz műveletről van szó, ráadásul közvetlenül hálózaton át is menthetünk, ha például egy munkahelyi gépen dolgoznánk. A programhoz kapott bővítmények segítségével egyszerűen kiválaszthatjuk a saját képeink mappáját vagy a dokumentumokat, de talán az egyik legnagyobb segítség az Outlook Express adatainak mentése. Sajnos az Outlook vagy a Windows Live Mail állományait kézzel kell megkeresnünk, amiben segítenek a program indításakor látható Kezdeti lépések ablak hivatkozásai. Ha viszont már unjuk a varázslókat, akkor haladó beállítások között is válogathatunk, ilyenkor természetesen sokkal több paraméter áll a rendelkezésünkre.


Mélyebb ismeretek

Ha egy feladat adataiba tekintünk bele, láthatjuk, hogy akár külső merevlemezre is történhet a mentés, illetve a hálózati paramétereket még jobban testre szabhatjuk. Lehetőségünk van speciális szűrők beállítására, akár többféle fájltípust és csoportot is felvehetünk. Kétféle mentési formát adhatunk meg, a kisebb helyszükséglethez választhatunk ZIP-tömörítést. Az adatok biztonsága érdekében ez utóbbi esetben jelszót is beállíthatunk. Ha esetleg sok adat mentését végeznénk, a művelet végén gépleállítást is kérhetünk.

 

fbackup-ingyenes-utemezes.jpg


Szintén a haladó beállítások alatt férhetünk hozzá az időzített mentési paraméterekhez. Az ütemezés megadásánál csak óvatosan változtassunk bármit is, nehogy idő előtt leállítsuk a mentést, vagy ha kevés az üresjárati idő, nem indul el a művelet.


Mint már írtuk, a program bővíthető; a honlapjáról számtalan mentési sablon tölthető le és adható a paraméterekhez. Ezután már egy kattintással is elmenthetjük például a Firefox, a NeroVision, a Picasa, a Webshots vagy a Thunderbird adatait, beállításait. A helyreállítás is hamar elvégezhető, a korábbi mentési paraméterek alapján.

Az FBackup használata a varázslóknak és az előre beállított sablonoknak köszönhetően nem bonyolult, még egy kezdő is elboldogulhat vele, a magyar felületnek hála. Ingyenessége még inkább kecsegtető az egyszerűbb mentésekhez, éppen ezért legalább egy próbára ajánljuk, de akár napi használatra is munkára foghatjuk.


Töltse le az alkalmazást közvetlenül tőlünk!: FBackup 4.2 ingyenes letöltés a PC World-től

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.