Hirdetés

Feltörték a Windows 7 Ultimate RTM változatát



|

A Lenovótól kiszivárgott DVD ISO fájl felhasználásával, az eredeti eszközgyártóknak szánt elsődleges kulcs segítségével sikeresen aktiválták a Windows 7 Ultimate változatát.

Hirdetés

A Neovin.net tegnap számolt be róla, hogy a kiszivárgott ISO először egy kínai fórumon jelent meg. Ezt a fájlt letöltve fértek hozzá a boot.wim állományhoz, amelyből kinyerték az OEM-SLP kulcsot és az OEM aktivációs tanúsítványt. Előbbi egy olyan elsődleges kulcs (master key), amellyel aktiválni lehet bármelyik Windows 7 Ultimate kiadást. A jelenleg hozzáférhető RTM telepítések kisebb módosításokkal OEM telepítésekké alakíthatók, így az operációs rendszer gyakorlatilag hivatalos megjelenése előtt korlátlanul aktiválható.

 

Mivel nem "rendes" törésről van szó, a Microsoft viszonylag könnyen felléphet a módszerrel szemben - erre a Neovinhez eljuttatott válaszában a vállalat ígéretet is tett. Ugyanakkor mégsem szabad elfelejteni, hogy megjelenésekor a Windows Vista hasonlóképpen járt, csakhogy az akkori trükkös aktiváció a mai napig működőképes. Még egyszerűbb volna, ha a szóban forgó elsődleges kulcsot érvénytelenítenék, ami azonban újabb problémákat vetne fel.

 

COMPUTERWORLD

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.