Hirdetés

FileMenu Tools 5.3.2



|

A Windows Intéző jobb gombos menüjét bővíti ki újabb hasznos eszközökkel ez az ingyenes alkalmazás.

Hirdetés

Ez a cikk elsősorban nem azoknak készült, akik még mindig a billentyűzetet részesítik előnyben az egérrel szemben, de az ő figyelmükbe is ajánljuk. Ez az írás arról szól, hogy miként használjuk ki még jobban a gyorsmenüket.

 

fmt_.jpg

 

Amióta a Windows 95-ben megjelentek a jobb egérgomb lenyomására felbukkanó gyorsmenük, azóta sokan próbálták megszokni ezeket, több-kevesebb sikerrel. E menük lényege, hogy a legkézenfekvőbb funkciókat kínálják fel egy adott elemmel kapcsolatban, tehát olyan eseményeket tartalmaznak, amilyenekre éppen gondolnánk. Pár program már előszeretettel épül be az Intézőbe (például a WinRAR vagy a parancssor nyitása), de néha olyan funkciókra is szükségünk lehet, amiket már nem tartalmaz a lista. Ebben segíthet a FileMenu Tools.

 

Funkciók sokasága

Telepítés után azonnal beépülnek a funkciók az Intéző gyorsmenüjébe, csak győzzünk válogatni. Szerencsére a szerkesztőablak megnyitása után a felesleges elemeket kigyomlálhatjuk. A lista elég hosszú, mondhatni külön menüt igényel, amit szerencsére be is állíthatunk majd. Láthatjuk, hogy nem egy kezdő programmal van dolgunk, mert olyan lehetőségeket találunk, mint a fájldarabolás, a speciális átnevezés vagy például a DLL-állományok regisztrációja. Ezek legtöbbjéhez persze egy-egy hasznos alkalmazás is tartozik, melyek későbbi munkáink során fognak sokat segíteni. Pár bejegyzést nézzünk meg közelebbről! A szinkronizálóval megadhatjuk, hogy melyik mappát vagy mely fájlokat szeretnénk aktualizálni egy kattintásra. A vágólapra háromféle adatot másolhatunk ki egy kattintással: a fájl nevét vagy az útvonalát, esetleg a tartalmát. Adatlap megnyitása nélkül megváltoztathatjuk az attribútumokat, de módosíthatjuk egy állomány mindhárom (létrehozási, írási, módosítási) dátumát. A gyorskereső egyszerű szöveges állományokban kutakodik, és egyben le is tudja cserélni a megadott szóra a keresett értéket. A fejlett törlés is hasonló elven működik: megkeresi a feltételeknek megfelelő fájlokat, és azonnal törli mindet egyetlen gombnyomásra. A fájldarabolóval egyszerűen lemezméretűre tördelhetjük nagyobb állományainkat. Az ikoncsere apróbb érdekesség, ám hasznosabb lehet a mappaméret-elemző, ahol egy ablakban, diagramon ábrázolva is megkaphatjuk, melyik könyvtárunk foglalja a legtöbb helyet.

 

fmt_foldersize.png

Egy grafikonon nézhetjük meg a mappák foglaltságát


A jéghegy csúcsa

Az előbb említetteken kívül van még pár hasznos kiegészítő a programban, de érdemesebb arról szólnunk, hogy a menübe saját elemeket is felvehetünk, amelyeket egy lebegő ablakban paraméterezhetünk. Tehát ha éppen egy állandó, kézre álló képszerkesztőre lenne szükségünk, akkor elég megadnunk az útvonalát, a nevét, és máris felkerül a listába. Ha már besokallunk a végtelennek tűnő lehetőségektől, almenükbe szervezhetjük azokat, vagy elválasztóval átláthatóbbá tehetjük listánkat. A szoftver készítője nemcsak a saját elemeit, hanem a más programok által behelyezetteket is képes kikapcsolni, ha túl hosszú lenne a menü. A Küldés csoport mindegyik parancsát módosíthatjuk, anélkül hogy ikonokat kellene létrehoznunk. A beállításokat lementhetjük későbbi telepítések esetére, hogy ne kelljen egyesével, elölről kezdeni az egész procedúrát. Érdemes a FileMenu Tools elemeit is almenübe tenni a beállítások alatt, ugyanis valóban hosszúvá teszik a listát.

 

fmt_sync.png

Mappák és fájlok szinkronizációját is beállíthatjuk


A program nagyon ügyesen ötvözi az apróbb segédalkalmazásokat és a kezelhetőséget. Ha a jobb egérgomb menüjével már megbarátkoztunk, érdemes kipróbálni ezt a hasznos kiegészítőt, sok helyen pótolhat majd más alkalmazásokat, ráadásul ingyenes.

 

 

Adatok

  • Egyénileg átszabható gyorsmenü
  • Hasznos eszközök kelléktára
  • Más programok elemeinek eltávolítása
  • Beállítások mentése és visszatöltése
  • Vista alatti működés
  • Fejlesztő: Lopesoft
  • Ingyenes

 

 

Értékelés

Előny: hasznos kiegészítők egy menüben

Hátrány: magyar felület hiánya, a gyorskereső csak szöveges állományokban keres

Teljesítmény: 80

Szolgáltatás: 85

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.