Hirdetés

Filmezzünk fényképet!



|

Nagyon sokféle programmal készíthetünk színpompás képbemutatót. Most azt mutatjuk meg, hogyan lehet könnyen elkészíteni egy ilyen látványos filmet.

Hirdetés

A Windows Vista Ultimate kiadásában pár kattintás után készen is van a fotóbemutató, amit DVD-re is felírhatunk. Ha nincs ilyen rendszer a gépünkön, használhatjuk a Movie Makert, de a kimeneti formátum ez esetben vagy DV AVI, vagy Windows Media lesz. Ez utóbbit még tudnánk használni az interneten, de az előbbihez szükséges némi utómunka. Ezért most egy olyan szoftvert mutatunk be, amelyben tényleg pár kattintás elegendő egy valóban látványos bemutató elkészítéséhez. A GiveAwayOfTheDay oldal jóvoltából ingyen jutottunk hozzá a Wondershare Photo Story Gold kiadásához. Ha erről lemaradtunk volna, akkor sem kell túl mélyre nyúlni a zsebünkbe fizetéskor, ráadásul egy nagyobb tudású, „Platinum" verziót is választhatunk a www.wondershare.com-on.

 

 

psg_01_.jpg

1. A program használata nagyon egyszerű, három lépésre tagolódik: beállítjuk a forrást, megadjuk a stílusokat és végül elkészítjük a filmet. Az első lépésben keressük meg a bemutató elkészítéséhez a fotókat, ebben a baloldali könyvtárfa nagy segítségünkre van. A képeket vagy az alsó ablakba történő behúzással, vagy az Add Photo gombbal varázsolhatjuk elő. Érdemes figyelni a fotók sorrendjére, mert utólag kicsit nehezebb lesz ezt módosítani.

 

 

psg_02_.jpg

2. A képek hozzáadása után még pár finomítást célszerű elvégezni. Ilyen például a háttér kiválasztása. Ez a program nem úsztatja át a képeket egymás felett, hanem egy háttéren váltogatja azokat. Ezért célszerű valami olyan színt vagy tapétát választani, amely később nem lesz zavaró és rikító. A készülő bemutatóhoz hangsávot is adhatunk, szerencsére a szoftvernek az MP3 nem ismeretlen formátum, amelyet utólag vágni, valamint be- és kiúsztatni is tudunk.

 

 

psg_03_.jpg

3. A Style fülön háromféle lehetőségből választhatunk. Az első kettőnél rengeteg látványos effektusból csemegézhetünk, míg a C_Theme fülön komplett összeállításokból választhatunk. Itt akár öt képet is kezelhetünk egy effektussal, különböző témák szerint. A kiválasztott stílust és átmeneteket a képek elé kell behúzni, a több átmenetes témáknál ezt automatikusan megteszi a program.

 

 

psg_04_.jpg

4. Az utolsó lépésben az elkészült bemutatót exportáljuk filmbe. A bal oldali listából ki kell választanunk a szükséges céltípust, ekkor még megnézhetjük az összeállítást a konvertálás előtt. Elég sok előre beállított sablonból választhatunk, de sajnos a paraméterek nem adhatóak meg részletesen, inkább csak az otthoni felhasználók igénye szerint. Amennyiben ennél többre vágyunk, érdemes érdeklődni hasonló, de nagyobb tudású szoftverek után!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.