Hirdetés

FlyingBit Hash Calculator



|

Állományok különféle ellenőrző összegének kiszámolására és kontrolljára szolgál ez az apró alkalmazás.

Hirdetés

Manapság sajnos igen óvatosnak kell lennünk az internetről letöltött állományokkal, éppen ezért igen fontos, hogy a kapott vagy küldött fájlokat valamilyen módon azonosítani tudjuk.

 

 

flying.png

 

Erre kiváló módszer az úgynevezett ellenőrző összegek használata, amelynek segítségével megbizonyosodhatunk afelől, hogy nem sérült-e meg egy állomány letöltés közben, esetleg nem módosította-e azt valaki. A probléma csak az, hogy hiába találunk ilyen ellenőrző összegeket a letöltések mellett, a Windows alaphelyzetben nem támogatja ezek használatát.

 

A FlyingBit Hash Calculator segítségével viszont fájdalommentesen elkészíthetjük saját és máshonnan szerzett állományaink ellenőrző összegeit – mindent a Windows Intézőjén keresztül, a jobb egérgombbal elérhető menüben. Kilenc különféle algoritmust támogat, beleértve az ismert MD5, CRC32, SHA1-et is. Mindegyik ellenőrző összeg egyszerre generálódik le, és egy mozdulattal a vágólapra másolható, illetve egy .hash állományt is készíthetünk belőlük.

 

Kevés funkciót kínáló, de igazi hiánypótló alkalmazás a FlyingBit Hash Calculator. Hátránya, hogy nem képes kötegelt feldolgozásra, és a vágólapról sem tud ellenőrző összeget ellenőrizni.

 

 

Adatok

  • Ellenőrző összegek készítése és ellenőrzése
  • Intéző-integráció
  • Kilenc algoritmus támogatása
  • Fejlesztő: Flyingbit Software
  • Ár: ingyenes

 

Értékelés

Előny: hiánypótló alkalmazás, jó Intéző-integráció

Hátrány: kötegelt feldolgozásra nem képes, vágólapról nem tud ellenőrizni

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 3,5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.