Hirdetés

Folder Marker – színes mappák a Windows alatt



|

Mappáink kinézetének megváltoztatása Windows alatt viszonylag körülményes feladat. A Folder Marker segédprogrammal mindez gyerekjáték.

Hirdetés

Akinek sok mappa van a számítógépén, abban nyilván már felmerült a gondolat, hogy az egyszerűbb áttekinthetőség kedvéért különböző színű ikonokkal jelöli a különböző kategóriába tartozó könyvtárakat. A Windows ugyan lehetőséget kínál a mappák ikonjának megváltoztatására, de ez eléggé körülményes, ráadásul el is van rejtve a Tulajdonságok almenü mélyén. A Folder Maker pontosan ezt a feladatot egyszerűsíti le, telepítése után kétféle módszert is kínál a mappáink kinézetének megváltoztatására. Az egyszerűbb a Windows Intéző használatával lehetséges, bármely mappára jobb gombbal kattintva a szokásos windowsos menü kibővül egy plusz ponttal, amellyel egyszerűen lecserélhetjük annak ikonját vagy megváltoztathatjuk a színét. Másik megoldás a program felületén keresztüli használat, ilyenkor meg kell adnunk azt a mappát, vagy azokat a mappákat, amelyeknek meg szeretnénk változtatnia kinézetét, ezután ikonjaik színét vagy kinézetét egy kattintással módosíthatjuk. Sőt, akár egyedi ikonokat is felvehetünk egy listára, amelyek később bármikor elérhetők lesznek.



Egyszerű alkalmazás a Folder Marker, sok funkcióval nem rendelkezik, de amire kitalálták, arra tökéletes. A program letölthető weboldalunkról, illetve megtalálható októberi számunk lemezmellékletén.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.