Hirdetés

Fontos frissítés érkezett a Firefox 13-hoz



|

Az új verzió elméletileg már nem ütközik a legfrissebb Flash beépülővel.

Hirdetés

A hónap elején két a magyar felhasználók többségét érintő szoftver is frissült: egyrészt a Mozilla múlt szerdán elérhetővé tette a Firefox 13-as főverzióját, majd pénteken megjelent a biztonsági frissítések mellett - Windows Vistától felfelé - beépített sandbox-szal újító Adobe Flash 11.3 is.


Mint az utóbbi napok során többek közt ezen sorok írójának is nyilvánvalóvá vált, a kettő szoftver kompatibilitási problémákkal küzdött, amelynek köszönhetően Flash-es videók lejátszása során az Adobe beépülője számos esetben ideiglenesen gondolkodó üzemmódba lépett, vagy véglegesen lefagyott.


Szerencsére a Mozilla néhány órával ezelőtt kiadta a Firefox 13.0.1-es változatát, amelyben a fejlesztők elméletileg megoldották a Flash-sel kapcsolatos stabilitási problémát, ezen felül egy füst alatt javítottak valamelyest a héber szövegek renderelésén, plusz elhárították a Messenger / Hotmail webes felületein újonnan tapasztalt üzemzavarokat is.


A Firefox legfrissebb kiadása Windows-on a Mozilla az előző főverzióban beüzemelt frissítési szolgáltatásának köszönhetően elvileg minden felhasználó gépére automatikusan települni fog, míg kézzel a legegyszerűbben a Súgó → Névjegy panelról installálható a foltozás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.