Hirdetés

Gépi tanulással turbózza fel a béna képeket a Google



|

A RAISR ügyesen tudja felskálázni a rosszabb minőségű, kisebb képeket.

Hirdetés

Az internet tele van alacsony felbontású képekkel, amelyek vagy a fényképező gyenge képességeinek köszönhetőek vagy pedig utólagosan lett lerontva a minőség és/vagy a felbontás a gyorsabb betöltés érdekében. 

Hirdetés

Sajnos egy fotó nagyítása a minőség megőrzése mellett igazából lehetetlen, ez csak a filmekben megy. A Google most mégis megpróbál valami hasonlót - a RAISR (Rapid and Accurate Image Super-Resolution) a gépi tanuláson alapul. 

A normál felskálázás egyszerű algoritmusokat használ, a részleteket a környező képpontok értékeivel tölti ki. Ez általában elmosódott, pixeles képeket eredményez, részletek nélkül. 

A RAISR ezért 10 000 pár képből tanul (rossz és jó minőségű párok), és olyan szűrőket vet be, amelyek megpróbálják újraalkotni a részleteket, az eredetihez hasonlóan. 

A Google azt reméli, hogy ezzel a módszerrel sikerül majd javítani a kis felbontású fényképezőkkel készített fotókon, illetve fejleszteni a zoomolást a mobilkészülékeken. Talán még az adatforgalom is csökkenhet, ha a fogadó félnél skálázzák fel a képet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.