Hirdetés

Gigászi patchet kapott a Java



|

Érdemes azonnal frissíteni a futtatói környezetet.

Hirdetés

A biztonsági szakemberek kedves ismerősének mondható, de minden a futtatói környezetet tartalmazó számítógépre komoly veszélyt jelentő Javáról az áprilisi frissítése óta nem lehetett sokat hallani, ám az Oracle a csendet megtörve kiadta az ehavi foltozását, amely telepítését nem érdemes halasztgatni.


Áprilisban a vállalat összesen 42 biztonsági hibát javított ki a termékben, a mostani patch 40 darab lyukat töm be a futtató környezetben, amelyek közül 34 használható ki a kliens számítógépeken. Ezen 34 darabból összesen 11 kapott kritikus besorolást, közülük 3-at pedig távolról is ki lehet használni. Rendkívül érdekes, hogy az Oracle-nek még a Java telepítőjét, továbbá a Javadoc dokumentáció generálásra használható segédprogramot is meg kellett foltoznia.


A legjobb védelmet a Java biztonsági rései ellen természetesen a szoftver számítógépről való eltávolítása jelenti, igazság szerint a legtöbb PC-n semmi szükség sincs a futtatói környezetre. A júniusi frissítőcsomag a Java összes támogatott verziójához (JRE 5 / 6 / 7) elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.