Hirdetés

Giveaway akció: WebSite X5 Home 10



|

Nem kell HTML-gurunak lenned, hogy elkészítsd életed első weboldalát. Teljes verziónk segítségével egy tetszetős honlapot kódolás nélkül akár egy délután alatt is elkészíthetsz.

Hirdetés

Nem rendelkezel még weboldallal? Azt se tudod, hogy miként fogj hozzá az elkészítéséhez? Ha a két állítás igaz rád, akkor mindenképpen telepítsd az Incomedia ötlépéses webszerkesztőjét, amelyhez a PC World online olvasói ingyen juthatnak hozzá. Jól hallottad! Nem kell sem kérdésekre válaszolni, sem izgulni azért, hogy te legyél a szerencsés kiválasztott, a programot egy korlátozott ideig ugyanis mindenki használatba veheti, így spórolva meg több mint 6000 forintot.  





Szerencsére egy jól használható programról beszéltünk, pedig évről-évre mindig hiányérzetünk volt, amikor az Incomedia honlapkészítőjének a Home verziója került a tesztgépünkre. Annak ellenére, hogy a WebSite X5 koncepciója jó, hiszen öt egyszerű lépésen keresztül komolyabb informatikai ismeretek nélkül is létrehozhatunk egy weboldalt, amit az alapverzió megbízhatóan rendre biztosított. Ám a program valójában annyi megkötést és korlátot tartalmazott, hogy leginkább csak egyszeri tesztre volt alkalmas, az Incomedia érezhetően azért alkotta meg, hogy a felhasználókat rávegye a remekül használható legerősebb, Evolution kiadás megvásárlására. A szoftverkínálat tizedik generációja szerencsére e tekintetben is változást hozott, hiszen a palettán megjelent a WebSite X5 ingyenes változata, ami átvette a kedvcsináló szerepkört, így a Home változat is használhatóbbá vált, megéri azt a 20 eurót, amit elkérnek érte.

A sikerélmény garantált



Az erőviszonyok természetesen nem változtak meg jelentősen, aki minden funkcióra, így a webáruház modulra is éhezik, annak továbbra is az Evolut10n változatra érdemes beruháznia, amelyre a PC World számára készült WebSite X5 Home 10 felhasználói kedvezményesen, a középső Compact változat árának megfelelő összegért, körülbelül 11 500 forintért frissíthetnek, miközben a program egyébként ennek duplájába kerül (a részleteket lásd lentebb).

 



Aki viszont csak vállalkozásnak, vagy csoportnak akar felépíteni egy maximum 25 oldalas weblapot, annak a Home kiadás is tökéletesen alkalmas. Főként, hogy megkapjuk az Evolut10n programnál már bemutatott újdonságok jó részét (az új Chromium alapú beépített böngészőt, az integrált webszervert, az átalakított sablon galériát, a közösségi modulokat, valamint a touch kompatibilitást), a weboldalunkba pedig a szövegek, képek, videók (ami már a YouTube és a Vimeo szolgáltatásától közvetlenül is érkezhet) és Flash animációk mellett immár közösségi modulokat és térképeket is beágazhatunk.



Hirdetés


A Home tulajdonosok ezen felül a sablonszerkesztőt és a beépített képszerkesztőt is megkapják, előbbi mindenképpen hasznos, ha személyre akarjuk szabni a fejlécet és a láblécet. A weboldalakat ráadásul nem kell a nulláról felépítenünk, hiszen a szoftver rendelkezésünkre bocsájt 250 beépített sablont, ami elegendőnek nevezhető, főként hogy a főoldalon keresztül, az Incomedia weboldalán még több ingyenest beszerezhetünk. Összességében a WebSite X5 Home kiadása remek eszköz lehet azoknak, akik még csak most kezdenek el ismerkedni a honlapépítéssel. A gyors sikerélmény garantált – és hogy ez mennyire így van, a következőkben kiemeltük a hat kedvenc funkciónkat, hogy megmutassuk, milyen egyszerű a program kezelése - a fejlődéshez pedig a kedvezményes frissítés is adott.

Honlapépítés 5+1 lépésben



01 - Általános beállítások

A WebSite X5 Home főoldalán kattintsunk az [Indítás] gombra, hogy hozzákezdhessünk az érdemi munkához. Ezt követően hozzunk létre egy új projektet, majd továbblépve adjuk meg a honlap és a készítő nevét, a leendő weblap webcímét, majd írjunk egy rövid leírást róla, illetve rendeljünk olyan kulcsszavakat oldalunkhoz, amelyek leginkább körülírják a leendő tartalmunkat.

 


02 – Sablon kiválasztása

A fő paraméterezés után válasszuk ki weboldalunk sablonját. A Home verzió beépítetten 250 darabot tartalmaz, amely kínálatot a nyitóoldalon keresztül tovább gyarapíthatunk a [WebSite X5 Templates] gombra kattintva. Ha nem vagyunk biztosak magunkban, akkor nyomogassuk a jobb felső sarokban lévő [Előnézet gombot], majd szerkesszük át a kiválasztott template fejlécét és láblécét.

 



03 – A honlap struktúrája

Miután kialakítottuk a weboldalunk grafikus keretét, következzen a tartalmi struktúra kialakítása. A WebSite X5 második lépésében, a „Honlaptérkép létrehozása” alatt ezt egyszerűen megtehetjük. Szinteket és új oldalakat adhatunk honlapunkhoz, amelyek majd a menüben is megjelennek. Ezért az átnevezésre legyen gondunk, plusz nagyobb site esetén nem árt a több szintű elrendezés.

 



04 – Oldalak felépítése

Már áll a váz, itt az idő, hogy megtöltsük tartalommal. Az „Oldal létrehozása” menüpontban alapesetben egy 2x2-es táblázattal dolgozhatunk, amit bármikor plusz sorokkal és oszlopokkal egészíthetünk ki. Az objektumokat (például szöveg és képdoboz) ebbe a táblába hózhatjuk bele, úgy, hogy egy helykitöltő több cellát is elfoglalhat, ami teret ad az egyedi elrendezéseknek is.

 


05 – Menü készítés

Mire ide eljutunk, valószínűleg már elvégeztük a munka dandárját. Az Evolut10n változathoz képest a „További beállítások” alatt a Home kiadás csupán 3 paraméterezésre ad lehetőséget, ám a Fő- és a lenyíló menüket személyre szabhatjuk, valamint az alapértelmezett stílusokat is módosíthatjuk (például a szöveg, illetve az aktív és a meglátogatott hivatkozások megjelenését).

 



06 – Exportálás

Elkészült az oldalunk, itt az ideje, hogy megmutassuk a világnak. Három lehetőségünk van: exportálhatjuk azt egy biztonsági mentéshez, kimenthetjük a számítógépünk valamelyik háttérárára, illetve rögtön feltölthetjük azt online tárhelyünkre a beépített FTP modullal. Utóbbinál a jól ismert beállításukat találjuk meg, ha valamelyik mezőnél elakadunk, érdeklődjünk a szolgáltatóknál.

 



Így használhatód ingyen



1 - A program csak aktiválással használható. Licenc kulcsot a websitex5.com/magazine/pcworldhuweb13 linken keresztül kérhetünk, míg magát az alkalmazást az incomedia.eu hivatkozásról tölthetjtük le.

2 - Ne lepődjünk meg, az előbb említett oldal átirányít majd minket az answers.websitex5.com weboldalra. Itt adjuk meg a kért adatokat (név, e-mail cím, jelszó és célország) a regisztrációhoz.

3- A megadott postafiókunkba érkező levélen keresztül erősítsük meg regisztrációnkat.

4- Amint ezzel megvagyunk, keressük fel újra a websitex5.com/magazine/pcworldhuweb13 oldalt, ahol már várni fog ránk az egyedi licenckulcsunk. Ha valamiért ismét az answers regisztrációs oldala bukkanna fel, akkor jelentkezzünk be az újonnan létrehozott fiókunkkal, majd másoljuk be újra a magazinunk számára készített speciális hivatkozást.

5 - Amint megkaptuk kulcsunkat, töltsük le a programot, majd vágjunk bele a telepítésbe.

6 - Haladjunk végig a telepítési procedúrán, és amikor a program kéri, másoljuk be a licencet és a megadott e-mail címünket.

 

 



6+1 - Ha a program minden funkcionalitására vágyunk, akkor érdemes frissíteni a program teljes funkcionalitású WebSite X5 Evolution 10 kiadására, amelyet a WebSite X5 Home 10 felhasználói (kizárólag a PC World számára készült verzió megléte mellett) kedvezményes áron, 39,99 euróért tehetnek meg a fenti banneren keresztül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.