Hirdetés

Hackerek a futball VB ellen



|

A hackerek célbavették a labdarúgó-világbajnokságot?

Hirdetés

A 2006-os németországi futball világbajnokság informatikai rendszerének biztonságáért az Avaya cég felel. A hálózati megoldásokkal foglalkozó vállalat szakemberei elmondták, hogy nagyon komolyan számolnak a VB informatikai rendszere ellen elkövetett különböző támadások lehetőségével. Roger Jones, az Avaya egyik fejlesztési menedzsere elmondta, hogy az előző, 2002-es világbajnokságon elsősorban a szolgáltatásmegtagadási (DoS) támadások voltak a jellemzők, de ezek akkor sikertelennek bizonyultak. A szakember szerint a DoS támadások a mostani VB ideje alatt is meg fognak ismétlődni. Jones nyilatkozata alapján elmondható, hogy eddig még nem történt jelentősebb biztonsági esemény, de felkészülten várják a komolyabb támadási kísérleteket is.

A világbajnokság informatikai központja Münchenben található, ahol a szakemberek folyamatosan monitorozzák, és menedzselik a hálózatokat. Jones azt nem árulta el, hogy a biztonsági rendszereket, például a vírusvédelmi megoldásokat és a behatolásmegelőző eszközöket mely cégek szállították. Mindössze azt lehet tudni, hogy a 2002-es állapotokhoz képest a biztonsági rendszert lényegesen átalakították, és az akkori beszállítókat is leváltották.

Mike Kelly, az informatikai csapat vezetője elmondta, a rendszerrel szemben támasztott követelmények mind a rendelkezésre állás, mind a biztonság szempontjából nagyon komolyak. A rendszernek 99,999 százalékos rendelkezésre állást kell biztosítania, ezért számos redundáns megoldást építettek be a hálózatba. A különböző biztonsági eszközök pedig segítenek megvédeni a FIFA bizalmas információit és a világbajnokságon résztvevők személyes adatait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.