Hirdetés

Hatékony lett az Opera gyári reklámblokkolója



|

Az Opera gyári reklámblokkolót épített az asztali böngészőjébe.

Hirdetés

Az utóbbi időben a mobilos hirdetésblokkolás volt a reklámok kapcsán felkapott téma, de az asztali böngészőknél régóta foglalkoznak ezzel a fejlesztők: az egyik csapat a hirdetéseket blokkolná egy plugin segítségével, a másik magát a plugint. 

Hirdetés

Az Opera igyekszik változtatni a helyzeten, és kiegészítő helyett gyári reklámblokkolást kínál az Opera böngészőjének a legújabb fejlesztői előzetesében. 

A csapat szerint a betöltési sebesség akár 90 százalékkal is javulhat egyes esetekben - ehhez az is hozzájárul, hogy a funkció beépített, és nem kiegészítőből származik. 

A lépés egyébként meglepő az Operától, ugyanis a cég online hirdetésekkel is üzletel, és egyetért abban, hogy a reklámok hajtják az internetet, és teszik lehetővé, hogy a felhasználók ingyen használjanak oldalakat és szolgáltatásokat. A hivatalos tájékoztatás szerint viszont szeretnék a felhasználóik böngészési élményét javítani. 

Természetesen van lista a kivételeknek, ahol a reklámblokkoló nem üzemel. A betöltési idő tesztelhető egy plusz funkcióval. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.