Hirdetés

Hivatalos Windows Vista változatok



|

A Microsoft megerősítette, hogy hat különböző változatban adja ki a Vistát.

Hirdetés

A Windows Vista termékcsalád összesen 6 változatban kerül a boltokba: Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Ultimate és Windows Vista Starter; ezek közül az első kettőt üzleti, a következő hármat otthoni használatra, az utolsót pedig fejlődő országok felhasználói számára kínálja a Microsoft. A Windows Vista Starter kivételével valamennyi verzió elérhető lesz 32 és 64 bites változatban is.

Az üzleti felhasználók két, a vállalkozások számára értékes felhasználási lehetőségekre összpontosító változat közül választhatnak:


  • Windows Vista Business: A kisvállalatoknál a Windows Vista Business segít zökkenőmentesen és biztonságosan üzemeltetni a PC-ket, így csökkenti a dedikált IT-támogatás iránti igényt. A nagyobb szervezeteknél rendkívüli mértékben javítja az infrastruktúra működését, ezáltal az informatikusoknak kevesebb időt kell a PC-k napi karbantartására fordítaniuk, és több energiájuk marad a stratégiai kérdésekre.

  • Windows Vista Enterprise: A nagyvállalatok számára készült változat a kiterjedt, globális illetve az erősen összetett IT-infrastruktúrával rendelkező szervezeteknél jelentősen csökkenti az informatikai költségeket és a kockázatot. A Windows Vista Businessben foglalt valamennyi szolgáltatáson felül az adatvédelem magasabb szintjeinek biztosítására is képes, hardver alapú titkosítási technológia használatával. A rendszer az alkalmazások kompatibilitását javító beépített eszközöket is tartalmaz, illetve lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy egyetlen, világszerte használt megjelenési szabványt határozzanak meg, valamennyi fontos nyelven elérhető felhasználó felülettel. A Windows Vista Enterprise csak olyan ügyfelek számára lesz elérhető, akiknek birtokában lévő PC-k Microsoft Frissítési Garancia (Software Assurance) vagy Microsoft Enterprise Agreement nagyválalati licencszerződés hatálya alá esnek.

Az otthoni felhasználók három Windows Vista verzió közül választhatják ki a számukra leginkább megfelelőt:

  • Windows Vista Home Basic: jó választás az egyszerű számítógépes igényekkel rendelkező háztartások számára. Azoknak a felhasználóknak, akik internetes szörfölésre, barátaikkal és családjukkal való e-mailezésre, valamint alapvető dokumentumkészítő és szerkesztő feladatok ellátására szeretnék használni a PC-t, a Windows Vista Home Basic egy biztonságos, megbízható és hatékony számítógépes környezetet teremt, olyan tulajdonságok segítségével, mint például az új keresési funkció, a szülői felügyelet és a Sidebar funkció, amely a különböző beépülő modulokon (Gadget) keresztül hasznos információkat biztosít a felhasználó számára. Nem tartalmazza viszont a Vista új Aero felületét és a Media Center kiegészítést.

  • Windows Vista Home Premium: A Windows Vista Home Premium segíti a felhasználókat abban, hogy hatékonyabban kihasználhassák hordozható vagy asztali PC-jük szolgáltatásait, miközben új, izgalmas digitális szórakoztató élmények élvezetét is lehetővé teszi. A fotók és videók megtekinthetőségén túl, TV és mozifilmek nézésére, és a videojátékokkal való szórakozásra is tökéletesen alkalmas. A Windows Vista Home Premium a Windows Vista Home Basic valamennyi szolgáltatásán felül tartalmazza az új Aero felhasználói felületet, valamint a Media Center, illetve a Tablet PC szolgáltatásokat is.

  • Windows Vista Ultimate: A Windows Vista Ultimate az a változata, amely „mindent tud”. A Windows Vista Ultimate olyan operációs rendszer, amely ötvözi a Windows Vista Home Premium valamennyi felhasználó-orientált szolgáltatását a Windows Vista Enterprise valamennyi vállalkozás-orientált szolgáltatásával.

A Windows Vista Home Basic, Home Premium, Ultimate és Business változatok komplett, előre csomagolt termékként lesznek kaphatóak az üzletekben és előtelepítve új PC-ken.

A cég a fejlődő országok piacai számára kínálja a Windows Vista Starter nevű változatot is. A Windows Vista Starter arra hivatott, hogy ezeken a piacokon elősegítse a személyi számítógépek nyújtotta előnyök kihasználását a kezdő szintű felhasználók számára is.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.