Hirdetés

Hivatalosan is vége a Hotmailnek



|

Befejeződött az összes felhasználó Outlookba migrálása, 150 petabájt adatot kellett átmozgatni.

Hirdetés

Meglehetősen történelminek mondható nap volt a csütörtöki, ugyanis 16 év aktív szolgálat után véglegesen bezárt a Hotmail levelező, miután a Microsoftnak sikerült az összes felhasználói adatot átmigrálnia a tavaly év végén elindított Outlookba. A Hotmailre bejelentkezni próbálók már automatikusan az új szolgáltatás nyitólapján landolnak, ahol a megszokott azonosítóikat megadva érhetik a levelezésüket.


Az esemény alkalmából a Microsoft megosztott néhány érdekes statisztikát: az Outlooknak jelenleg 400 millió aktív felhasználója van, az adatok átmigrálása pedig 6 héten át tartott, mivel 150 petabájtnyi (150 millió gigabájtnyi) információt kellett átmozgatni a régi rendszerből az újba.


Utóbbi érték meglehetősen felfoghatatlan, ám a perspektívába helyezése céljából szerencsére a Microsoft mellékelt hozzá néhány szintén nehezen elképzelhető viszonyítási alapot: 150 petabájtnyi zenét meghallgatni körülbelül 300 ezer évbe kerülne, napi 50 darab mellett pedig 120 millió évet igényelne ennyi tárkapacitást igénylő e-mailt küldeni. A Föld jelenlegi lakosságának fejenként napi 1 tweet küldése mellett 20 évbe telne elérni a 150 petabájt helyigényt, míg ha egyrétegű DVD-ket halmoznánk egymásra, akkor a 150 millió gigabájt összkapacitású korongoszlop magassága olyan hatszorosa lenne a Mount Everestének.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.