Hirdetés

Hogy terjed a Flame malware? A tudás adatokat menthet.



|

Már napra kész Windows 7 rendszereken is fellángolt a moduláris vírus.

Hirdetés

Mostanában sokat és joggal tarthattunk az olyan modern vírusoktól, mint a Stuxnet vagy a Duqu, melyekkel komoly védelmi rendszereket is megkerültek már. A harc azonban nem ért véget, sőt, mind kifinomultabb károkozók jelennek meg, a legújabb nemzedék képviselője a moduláris felépítésű, LUA nyelven írt Flame (vagy Flamer) is.

 

 

A Flame jelenlétét eddig többek között Iránban, Izraelben, Szudánban, Szíriában, Szaúd-Arábiában, Egyiptomban, Oroszországban és Hongkongban és itthon is sikerült kimutatni. Sajnos már teljesen frissített, proaktív biztonsági szoftverrel ellátott Windows 7-es gépeken is előfordulhat az adaptív kártevő. Terjedésének meggátolására a legjobb módszer, hogy tudjuk miként, milyen eszközökkel és módszerekkel terjed, milyen biztonsági hibákat képes kihasználni, ezt a témát részletezi a ComputerWorld cikke.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.