Hirdetés

Így jelölj ki egy fájlt a Windowsban véletlenszerűen



|

A Random Selection Tool egy hasznos kiegészítő a Windows Intézőjéhez.

Hirdetés

Bár elsőre meredek ötletnek tűnhet, valójában hasznos dolog, ha a Windows Intézőjében véletlenszerűen ki tudunk választani egy fájlt. Ez fölöttébb jól jön akkor, amikor szeretnénk megnézni unaloműzésnek egy videót, meghallgatni egy zenét, vagy éppen kiválasztani egy háttérképet - mindezt úgy, hogy nincs külön kívánságunk abban a pillanatban, a mappában találhatóak közül bármelyik jó lesz. 

Hirdetés

Miközben a legtöbb multimédiás lejátszóban van ilyen funkció, addig a véletlenszerű választást az Intézőbe is el lehet hozni némi segítséggel. 

 

A fejlesztő honlapja

 

 

Jobbgombos extra

A Random Selection Tool egy olyan apró, ingyenes segédprogram, amelynek a segítségével hozzáadhatjuk a véletlenszerű választás funkcióját a Windows rendszerek Intézőjéhez. Kitömörítve mindössze 30 kilobájtot foglal, így valóban pehelysúlyú alkalmazásról van szó. 

A letöltés és kitömörítés után az első dolgunk az, hogy a jobbgombos menüből rendszergazdai jogokkal futtassuk a programot. Ezután felugrik egy kis ablak, amelyben telepíthetjük vagy törölhetjük a jobb egérgombos menübe beépülő opciót. Telepítsük a felsővel. 

 

Random Selection Tool

 

Az Intéző ablakaiban ezután ha egy mappában üres helyen nyomunk jobb egérgombot, akkor a listában megjelenik egy új opció, amellyel véletlen elemet tudunk kiválasztani az aktuális könyvtárban. A segédprogram csak a kiválasztást végzi el, így a futtatáshoz duplakattintásra vagy az Enter lenyomására lesz szükség. 

 

A részletek

A tetszőleges kiválasztás természetesen bármikor megismételhető, de a folyamat kizárólag az aktív mappából működik. A segédprogram törléséhez újra el kell indítani a Random Selection Toolt rendszergazdai jogokkal, majd az eltávolítás lehetőségét választani a megjelenő ablakban. 

 

Véletlenszerű választás

 

Meg kell jegyezni, hogy a program futtatásának két feltétele is van. Az egyik a Microsoft .Net Framework 4.0 megléte (ezt a Windows 8-tól kezdve a Microsoft rendszerei gyárilag támogatják, a korábbi változatoknál frissíthető). A másik pedig a Microsoft Visual C++2010 Redistributable Package, ha még nem lenne telepítve a rendszeren. 

 

A Random Selection Tool összességében jó munkát végez, még ha apróság is, amit hozzátesz a gépünkhöz. Igaz, hogy nem egy nagy extra, amit ezzel megkap a Windows, de sok esetben jöhet jól, hogy ki tudunk választani egy elemet egy mappában véletlenszerűen. 

 

Ti szoktatok véletlenszerűen választani a zenéitek közül? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.