Hirdetés

Így tedd olvashatóbbá a Firefoxot



|

Mutatunk öt remek kiegészítőt a Firefoxhoz, ami a szemeinknek kedvez.

Hirdetés

Teljesen mindegy, hogy tanulás, munka vagy csak olvasgatás miatt ülünk több órát a monitor előtt - a szemeinknek nem a képernyő nézegetése a legjobb elfoglaltság. Éppen ezért érdemes úgy kialakítani és testre szabni a böngészőnket, hogy könnyű legyen olvasni nappal és éjszaka is. Erre a célra rengeteg hasznos és praktikus kiegészítő létezik a Mozilla Firefoxhoz. Ezek közül mutatunk most néhányat. 

Hirdetés

 

Theme Font & Size Changer

Ez a beépülő arra hivatott, hogy a Firefox kezelőfelületét alakítsa át a mi ízlésünknek megfelelően. Beállíthatjuk a kezelőfelület nagyítását, a betűtípusokat és betűméreteket, illetve a háttér színét is. A beállítások a menüket, az eszköztárakat és a lapokat is érintik, illetve a jobb egérgombos menükre is kiterjeszthetőek. A kiegészítő nagy előnye, hogy egyéb testre szabási módszereknél és még témáknál is működik - és könnyen elérhetjük vele, hogy a böngésző felülete gond nélkül olvasható legyen minden helyzetben. 

 

Az egyedi felületért

 

Read Easily

A Read Easily az éppen böngészett weboldalt hivatott átalakítani úgy, hogy azt nagyon könnyű legyen olvasni. Gyakorlatilag minden formázást és speciális elemet eltávolít, ezért olyan, mintha csak nyomtatási nézetben lennénk. A szöveg mellett a képeket tartja meg, így a cikkek és egyéb írások olvasása igazán kényelmes. Kifejezetten hasznos az olyan weboldalaknál, ahol a háttér miatt nehezebben olvasható a szöveg. Az eszköztár mellett a jobb egérgombos menüből is elérhető. 

 

NoSquint

A NoSquint elsősorban akkor ajánlott, ha gyakrabban látogatott weboldalak megtekintését akarjuk testre szabni - vagy akár az összesét egyszerre. Az addonban beállíthatjuk az oldal és a szöveges elemek nagyítását, külön-külön. Ezen felül a szöveg színét is megadhatjuk, valamint a hátterét, az új és a meglátogatott hivatkozásokét. A könnyen konfigurálható kiegészítő szükség szerint oldalanként is megőrzi a beállításokat.  

 

Textmarker

Sokszor van olyan, hogy egy weboldalon bizonyos szövegrészeket szeretnénk kijelölni, de többet is, eltérő helyeken. Ez alapból nem megy az egérrel. A Textmarker viszont megoldja a feladatot, ráadásul némi pluszt is kínál. Elég, ha az egérrel kijelölünk egy szövegrészt szokásos módon, majd megnyomjuk az [M] betűt. A következő szövegrész kijelölésekor a [2], majd a [3] billentyűket kell lenyomni, és minden rész eltérő színnel lesz kiemelve. A kiemelés akkor is megmarad az oldalon belül, ha közben lapokat váltunk. A háttér és a szövegszín átállítható, ahogyan a betűtípus és -méret is. Még jobb, hogy a kiemelt szöveget akár menteni is képes az addon. 

 

Turn Off the Lights

Nagyszerű kényelmi extra ez a beépülő, amely videózásnál jön jól. Az eszköztárban látható villanykörte ikonjára kell rányomni, és az éppen lejátszott videó környékét lesötétíti a kiegészítő. A videók megtekintése így sokkal egyszerűbb és élvezetesebb, zavaró elemektől mentes. Az átlátszóság és a dinamikus hátterek módosíthatóak, és automatikusan is indítható az addon a videók lejátszásakor. Ilyenkor az oldal ismét normál módba vált, amint vége a lejátszásnak, vagy szüneteltetjük azt. 

 

Tetszetős extra funkció

 

Ti mennyi kiegészítőt használtok a Firefoxhoz? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.