Hirdetés

Így verik át a Chrome felhasználókat



|

A keresőcég tisztában van a friss problémával, de talán rossz helyen próbálja javítani.

Hirdetés

Webmestereknek szóló blogjában a Google nemrég közölte, hogy arcátlan manipulátorok újabb módon próbálják megvezetni a netezőket. A friss trükk lényege, hogy a keresési találatokból egy webhelyre elnavigálva, majd ott a böngésző „vissza” gombját megnyomva az elvárttól eltérően nem a korábbi keresőfelület töltődik be, hanem egy arra akár megtévesztésig hasonlító, de persze saját reklámokkal teletömött hamisítvány.


A probléma állítólag csak a Chrome felhasználókat érinti, ugyanis a weblapoknak kizárólag ebben a webböngészőben nyílik lehetőségük JavaScripttel manipulálni a böngészési előzményeket. A trükkös script egyszerűen beszúrja a megtévesztő weblap linkjét a listába.

 

 

A Google szerint a gikszert a keresőmotor közreműködésével próbálják megoldani: amelyik webhelyen észlelik a manipulatív scriptet, azt akár törölhetik is a keresési találatokból. Ettől függetlenül számos kritikus szerint a gondot inkább a gyökerénél kellene kezelni, azaz meg kellene változtatni a Chrome viselkedését. Ez nem tenne tönkre semmit, hiszen a nem rosszindulatú oldalak nem játszadoznak az előzményekkel, plusz a webes detektálásos módszertől eltérően nem lehetne kijátszani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.