Hirdetés

Ilyeneket tud az iOS 10



|

Az Apple bemutatta a 2016-os WWDC-n az iOS 10-et.

Hirdetés

A WWDC alkalmából hivatalosan is bemutatkozott az iOS 10, amely rengeteg újdonságot ígér. Fejlődött a 3D Touch, a túl gyors ujjlenyomat-olvasó problémáját pedig azzal orvosolták, hogy a kijelző már a készülék felemelésekor bekapcsol, mutatva az értesítéseket. 

Hirdetés

A Siri és az Apple Maps mostantól a harmadik felek irányába is nyitott, így a jövőben hangalapon is lehet majd rendelni például egyes szolgáltatóktól. A Siri a fitneszes és mobilfizetős appok mellett az üzenetküldőkkel, képkereséssel, VoIP-alapú appokkal is boldogul, a CarPlayen belül is. 

A zárolt képernyőn jobbra és balra is lehet simítani: az egyik a kamerát indítja el, a másik mozdulat az új widgetekhez visz, amelyeknél kulcsszerep jut a 3D Touch-nak. 

A Siri javaslataival és jobb válaszokkal fejlődik a QuickType, a Fotók app pedig nem csak arcfelismerésre lesz képes az emberek albumokba rendezéséhez, de az emlékeket is albumokba tudja gyűjteni, illetve térkép alapján mutatni a képeket. Gyakorlatilag a Google Fotókból vett át rengeteg dolgot kissé újragondolva, azzal a különbséggel, hogy a háttérmunkát helyben végzi a készülék, és nem a vállalat AI-ja dolgozik a felhőben. 

Átalakult az Apple Music, amely többek közt már dalszövegeket is támogat. Okosabb lett az Apple News (például zárolt kijelzős értesítéseket támogat), a telefonos app pedig képes lesz figyelmeztetni a spam jellegű hívásokra. 

Az Üzenetekben lesznek nagyobb emojik, gyorsan indítható kamera, emojival kiemelhető szövegrész, kisebb és nagyobb üzenetrészek, láthatatlan tinta az érzékeny tartalmakhoz (csak simításra tűnik el), illetve a kézírás is támogatott lett. 

A fejlesztői előzetes már elérhető, a nyilvános béta júliusban jön. 

Az iOS 10 az iPhone 5-től, iPad mini 2-től, 4. iPadtől és a 6. iPod Touch-tól fölfelé lesz telepíthető, de érdekes módon az Apple oldalán már az eredeti iPad minit, illetve az iPad 2. és 3. generációját is megemlítik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.