Hirdetés

INFOmaraton 2010 - 24 órás informatika verseny!



|

A gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium,Kétfordulós informatikai versenyt rendez, amely végén értékes nyereményekkel gazdagodhatnak a csapatok.

Hirdetés

Április közepén rendezik meg az INFOmaraton 24 órás informatikai verseny döntőjét, melyre az informatika területén jártas diákcsapatok jelentkezését várják. A megmérettetés két fordulóból áll, az elődöntőt online formában rendezik, míg a döntőre a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai Szakképző Iskola, Kollégium termeiben kerül sor. A vállalkozó szellemű diákok 3 fős csapatokban jelentkezhetnek, az egyes tagok életkora 17-22 év között lehet, illetve feltétel még, hogy a csapattagok az adott iskola jelenlegi vagy volt tanulói legyenek. A versenyen való részvétel ingyenes.

 

infomaraton_logo.png
 

 


A csábítóan hangzó fődíj  - egy egyhetes római út - megnyerése azonban nem lesz könnyű feladat, a csapatoknak az általános informatikai ismereteken túl adatbázis-tervezésben, webdizájban megszerzett jártasságra is szüksége lesz, illetve rögtön az elődöntőben előfordulnak majd olyan kérdések, melyek kiszolgáló rendszerekkel, hálózati infrastruktúrákkal és programozási nyelvekkel kapcsolatosak. A részletes ismereti lista a rendezvény weboldalán olvasható.


A versenyen indulni kívánó diákok március 29-ig jelentkezhetnek, az online elődöntőt pedig április 2-án rendezik meg. A legjobb 20 csapatot az elődöntő lezárta után 48 órán belül értesítik az eredményekről, továbbá a döntőbe jutott csapatok számára csak ekkor derül majd ki, hogy pontosan milyen feladatokat kell teljesíteniük az április 16-17-re tervezett döntőben. Annyit azonban már most elárulhatunk, hogy a rendezvény kiemelt támogatóival hozhatók kapcsolatba a végső megmérettetés egyes elemei.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.