Hirdetés

Ingyen letölthető Mac-ra a FlashBack trójai-irtó



|

600 000 Mac esett már áldozatul, a FlashBack talán csak az első fecske.

Hirdetés

Még szerencsére nem kellett hozzászoknunk, de bizony a biztonsági szempontból sokat dicsőített Mac OS X is támadható. Sok Mac hívő talán azt gondolja, hogy azért van annyi vírus Windows-ra, mert az korszerűtlenebb szoftverarchitektúra, de tévednek. A FlashBack immár tömegesen bebizonyította, hogy nem így van, csupán a Mac OS X felhasználók száma (és pénztárcájuk együttes vastagsága) elérte azt a tömeget, amit már érdemes támadni, még ha ehhez komoly fejlesztőmunka is szükséges. Ha ehhez hozzá vesszük, hogy a Mac felhasználók inkább lifestyle és kevésbé technikai érdeklődésű emberek, azaz könnyebben támadhatók, akkor bizony lehet, hogy a kártevők a következő években hatványozottan szaporodnak majd és a Mac OS X köré komoly biztonsági szoftverpiac is szerveződik.

 

 

A ComputerWorld cikke beszámol arról, hogy FlashBack komoly sikereket ér el, de zsugorodik. Ez pedig annak köszönhető, hogy ingyenesen letölthető a Flashback eltávolító, illetve a szintén ingyenes Java frissítés letöltése és telepítése is eleminiálja a kártevőt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.