Hirdetés

Ingyenes Office-rivális



|

A Hotmail egyik alapítója visszaforgatta a Microsofttól kapott pénzt.

Hirdetés

Sabeer Bhatia egy ingyenes, online Office-riválist indított el, fenyegetve ezzel a Microsoft 20 milliárd dolláros „kemény magját". Az indiai születésű Bhatia szerint a Live Documents jelentős konkurenciát fog jelenteni a szoftveróriásnak. A Word az Excellel és a Power Pointtal együtt mintegy harmadát adja a cég bevételének, így minden lehetséges kihívóra jól oda kell figyelniük Redmondban.

 

A sors iróniája, hogy maga a Microsoft tette lehetővé, hogy Bhatia cége, a bangalorei InstaColl kifejlessze az ellen-Office csomagot. „A Microsoft jó pár millió dollárja ott van a fejlesztésben." - mondta a cégtulajdonos.

 

A Google Apps-hez hasonló szolgáltatásokat nyújtó Live Documents 100 megabájt tárhellyel együtt jár majd a felhasználóknak, Bhatia szerint viszont az ő termékük minőségben messze a Google terméke fölött van - főleg azért, mert az Office 2007 mintájára készült.

 

Az Office 2007 tíz éve a legnagyobb fejlesztés az irodai csomagon, 2000 programozó dolgozott rajta három évig. Az InstaColl harminckét programozójának négy évébe telt, hogy feltörjék a Microsoft kódját és online reprodukálják azt. Szerzői jogok megsértéséről nincsen szó. a precedens a témában éppen az 1994-es Microsoft vs. Apple per, amelynek során kimondták, hogy a MS nem követett el jogsértést azzal, hogy a Macintosh grafikáját és interfészét lemásolta.

 

 

Újabb és újabb ingyenes, webalapú megoldások jönnek tehát - ennek ellenére az Office eladása eddig sikertörténet.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.