Hirdetés

ISO szabvány lesz a PDF



|

Az Adobe hamarosan közzé teszi a Portable Document Format aktuális teljes specifikációját.

Hirdetés

Bár a PDF eddig is ipari szabványnak minősült, zárt specifikációja révén a tényleges nemzetközi szabványosítási eljáráson nem esett át. A hamarosan közzétételre kerülő Portable Document Format (PDF) 1.7 specifikációt az Adobe az ISO-nak (International Organization for Standardization) nyújtja át szabványosításra. Ha a PDF ISO szabvánnyá válik, annak további változatait már az Adobe nem egyedül, hanem egy kiterjedt szakértői testület tagjaként fogja fejleszteni.

 

A szabványosítás persze a formátum megnyitását is jelenti, ezután már bárki írhat a szabványon alapuló PDF olvasó/készítő alkalmazást, illetve egyszerűen beépítheti alkalmazásaiba a PDF fájlok importálását illetve mentését.

 

A teljes jelenlegi 1.7-es PDF specifikáció hamarosan a cikkünk írásakor még nem élő www.adobe.com/Devnet/pdf/pdf_reference.html címen lesz elérhető.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.