Hirdetés

Itt a friss Internet Explorer 10 előzetes



|

Sajnos csak Windows 8 alatt lehet kipróbálni a böngésző új technológiai előzetesét.

Hirdetés

A Microsoft kiadta az Internet Explorer 10 negyedik technológiai előzetesét, amely az új megoldás képességeit igyekszik bemutatni a fejlesztők számára. Egy komoly megkötés azonban van a lelkes tesztelőknek, nevezetesen hogy az IE10 csak a Windows 8 technológiai előzetesén hajlandó elindulni. A Microsoft fejlesztői blogján ezen okból hamar elszaporodtak a csalódott hozzászólások, mivel a felhasználók nehezen tudják megemészteni, hogy az új Internet Explorer egyelőre még nem rendelkezik Windows 7-es verzióval. "Idővel ki fogjuk adni az IE10 bétáját és a kiadásra jelölt változatát, a böngésző megjelenéséhez közeledve" - reagáltak a panaszokra a fejlesztők, akik addig is a Windows 8 telepítésére ösztökélik a hozzászólókat.

 

 



A redmondi szoftvercég kommunikációjában teljes mértékben elkötelezett a HTML5 iránt, és a világ webfejlesztőit is ezen irányba terelné. Ennek érdekében elkészítettek egy részletes dokumentációt, amelyet az MSDN oldalán publikáltak. Az új technológiai előzetes ennek megfelelően leginkább új HTML5 képességekkel gazdagodott. A böngésző motorja képes például már feldolgozni a CORS (cross origin resource sharing) kéréseket, amellyel a fejlesztők egy XMLHttpRequest utasítással biztonságosan szállíthatják át az adatokat egyik domainről a másikra. Ezen felül a File API Writer már támogatja blobBuilder-t, amely lehetővé teszi nagy bináris objektumok manipulálását egy szkripten keresztül a böngészőn belül. Sőt az Internet Explorer 10 már HTML5 video text captioning eljárást is támogatja, amellyel szöveg és időbélyegzőkkel lehet navigálni a mozgóképen belül.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.