Hirdetés

Itt az openSUSE 11.4 az első stabil LibreOffice-szal



|

Broadcom Wi-Fi, Tumbleweed és Firefox 4 az új kiadásban.

Hirdetés

Ma jelentették be, hogy az asztali gépekhez és noteszgépekhez fejlesztett, openSUSE 11.4 linux már letölthető a http://software.opensuse.org/114/hu weboldalról. A Novell által támogatott és az és az openSUSE közreműködői közösség által kézben tartott openSUSE 11.4 az első nagyobb közösségi disztribúció, amely tartalmazza a LibreOffice stabil kiadását, valamint az áttervezett felületű Firefox 4.0 böngészőt. (A LibreOffice a Oracle felügyeletével fejlesztett OpenOffice független leágazása, nagyon nagy mértékben megegyezik elődjével.) Emellett ebben a verzióban a népszerű nyílt forráskódú Scribus kiadványszerkesztő első Qt4-alapú kiadása is megtalálható.

 

 

 


Jobb teljesítménnyel kecsegtet az új kiadás és támogatja a legújabb hardvereszközöket, többek között az új Broadcom vezeték nélküli hálózati eszközök illesztőprogramját, melynek köszönhetően számos új notebook válik azonnal használhatóvá a vásárlás után. Továbbá az openSUSE közösség bemutatta a Tumbleweed kezdeményezést, az openSUSE 11.4 folyamatos frissítési csomagtárát. A népszerű, külső fejlesztőtől származó Packman csomagszolgáltató szintén átszervezte és optimalizálta tárhelyeit az openSUSE 11.4 kiadásának megfelelően. Az openSUSE disztribúcióhoz számos új és frissített csomagot kínáló Packman csapat szintén bevezeti a Tumbleweed támogatását.


Az openSUSE 11.4 felhasználók választhatnak a látványos KDE Plasma és GNOME felületek, illetve a kis erőforrás-igényű XFCE és LXDE környezetek között, utóbbiak a netbook számítógépeket teszik élhetőbbé.

Az openSUSE 11.4-es kiadása ingyenes és szabadon terjeszthető, négy verzióban már elérhető az x86 és x64 platformokon. Letölthető az OpenSUSE közösség magyar honlapjáról.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.