Hirdetés

IZArc, a „mindentnyitó”



|

Ha tömörítőprogramról van szó, rögtön a WinZIP vagy a WinRAR jut az eszünkbe. Pedig ingyen is vannak hasonló tudású alkalmazások, mint például az IZArc.

Hirdetés

A tömörítőprogramok közül valóban kettő terjedt el szélesebb körben: a WinZIP és a WinRAR. Az előbbi már igen korán, a Windows 3.1-es kiadásánál nyerte el a felhasználók szívét, amikor szinte életfontosságú volt, hogy egy-egy fájl elférjen egy floppylemezen. Amióta a Windows XP-ben megjelent a ZIP támogatása, kevesebben használták, de népszerűsége még most is magas. A legnagyobb konkurencia a hatékonyságával tűnt ki a tömegből: a WinRAR jobban tömörített állományt hozott létre, mint a ZIP formátum. A versenybe egy időben megpróbált beszállni a WinACE is, de lassúsága miatt csupán tiszavirág-életű maradt, hiába produkált az ACE jobb végeredményt a RAR fájloknál. Mindegyik program hátránya, hogy fizetősek, tehát hiába a jó paraméterezhetőség, a részletes kezelőfelület, a legtöbb gépen próbaverziók futnak.

 

 


 

Az IZArcot viszonylag kevesen ismerik, mondhatnánk méltatlanul. Pedig hasonlóan jól beállítható, mint fizetős ellenfelei, ugyanolyan könnyen kezelhető, jóval több formátumot támogat, mint a szintén népszerű ingyenes tömörítő, a 7-Zip, és még magyarul is tud.

 

Ismerős környezet


Telepítéskor már kiválaszthatjuk az alapértelmezett nyelvet, ami a későbbi ismerkedésnél sokat segít majd. Bátran javasoljuk a magyar felületet, természetesen az alapértelmezett nyelvet később is megváltoztathatjuk. Telepítésekor egy másik ablakkal is találkozhatunk, a fájltársításokkal. Már itt szembesülhetünk azzal, hogy hány formátumot képes kezelni az alkalmazás. Ha végignézzük a kínálatot, ismerősebb típusokat is találhatunk köztük, mint a 7Z, az ISO, NRG, RAR, BIN, IMG. A lista nagyon hosszú, de máris kiderül, hogy lemezképekbe is bepillantást nyerhetünk az IZArc segítségével. Ha egy tömörített állományt megnyitunk, akkor egy egyszerű, ám jól kezelhető főablak fogad minket, felül a legszükségesebb gombokkal, alul pedig hasznos információkkal, mint például a kicsomagolás utáni méret vagy a tömörítési arány. Az eszköztár tetszés szerint bővíthető, akár újabb felülettel is módosítható. Ha kiválasztunk egy fájlt, a jobb egérgombos menüben pluszfunkciókat találhatunk. A programnak nincs saját betekintője, az állományokat a rendszer által megadott alapértelmezett alkalmazással nyithatjuk meg, vagy megadhatunk egy saját nézőkét.

 

 

Már telepítésnél kiválaszthatjuk, milyen formátumokat nyisson meg a program

 

 

Részletes beállítások

 

A szoftver szinte feszegeti az ingyenes használat határait, hiszen majdnem minden fontosabb formátumot támogat kicsomagolásnál, becsomagoláshoz pedig bármely szabadon használható típust kiválaszthatunk. Ezenkívül tesztelhetjük is az összes megnyitható tömörített fájltípust, ráadásul egy kattintással át is alakíthatjuk azokat. A konvertálás lemezképek esetében is működik, azzal a feltétellel, hogy a végén ISO formátumot hozunk létre. Szintén egy kattintás az önkibontó EXE állomány létrehozása, amely a támogatott típusok bármelyikébe visszaalakítható. A fájldarabolás és egyesítés szintén megtalálható a szolgáltatások között, ahogyan a titkosítás és a dekódolás is. Ez utóbbi esetben egy IZE kiterjesztésű fájllal dolgozunk, amelyet csak dekódolás után tekinthetünk meg. A Windows Intéző jobb egérgombos menüjébe is beépül az alkalmazás a WinZIPhez vagy WinRARhoz hasonlóan: a szükséges műveleteket gyorsan elvégezhetjük pár kattintással.

 

 

A magyar felületnek köszönhetően valóban egyszerű a tömörítés

 

 

Az IZArcot csak javasolni tudjuk, főleg, ha eddig WinZIP volt a gépen, a használata egyszerű, a felépítése pedig könnyen megismerhető. A sokféle fájltípus támogatása miatt egy igazán hasznos alkalmazás lesz a mindennapokban.


Adatok

  • 48-féle fájlformátum támogatása, kicsomagolása (7-ZIP, A, ACE, ARC, ARJ, B64, BH, BIN, BZ2, BZA, C2D, CDI, CAB, CPIO, DEB, ENC, GCA, GZ, GZA, HA, IMG, ISO, JAR, LHA, LIB, LZH, MBF, MDF, MIM, NRG, PAK, PDI, PK3, RAR, RPM, TAR, TAZ, TBZ, TGZ, TZ, UUE, WAR, XXE, YZ1, Z, ZIP, ZOO)
  • 11-féle tömörítési típus
  • Archívumok tesztelése és javítása
  • Lemezképfájlok megnyitása és ISO-ba alakítása
  • Futtatható állomány készítése
  • Fájldarabolás és egyesítés
  • Titkosítás és dekódolás saját formátumban
  • 256 bites AES-titkosítás
  • Víruskereső és külső szerkesztő is megadható
  • Telepíthető, hordozható és parancssori változat
  • Magyarított felület
  • Fejlesztő: Ivan Zahariev
  • Ár: ingyenes
  • Web: www.izarc.org


Előny: sokféle formátum támogatása, egyszerű kezelhetőség
Hátrány: nem találtunk
Teljesítmény: 5
Szolgáltatás: 5
Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.