Hirdetés

Újabb videón a Blackberry OS 6



|

Ezúttal a multimédiás képességek lettek demonstrálva.

Hirdetés

Legutóbb bő egy hónapja kaptunk egy hosszabb videót a RIM új operációs rendszeréről, amelyet a kanadai vállalat még április végén mutatott be. Az OS rendkívül divatosan néz ki, amelyre szükség is van, hiszen manapság egy szimplán megbízható, és nagy tudású készülék nem feltétlenül jelent üzleti sikert is.

 


Jelen videóban inkább a közösségi hálózatokkal való integráció jutott szerephez: mint látható, van Facebook- és Twitter-kliens is, ráadásul a kettőre akár egyszerre is lehet státuszfrissítést írni, amely egy apró, de annál hasznosabb kényelmi funkció. Ezen felül a rendszer rendelkezik univerzális keresővel, RSS-olvasóval, továbbá támogatja a több ujjal való vezérlést is.


Utóbbit a megújult webböngészőben mutatják be, amelyben a motorháztető alatt a WebKit-motor dolgozik. Ez egy remek dolog, hiszen ezen nyílt forráskódú megoldás működik a Safariban, és az Android böngészőjében is, így valószínűleg nem lesz túl sok rosszul megjelenő weboldal, a főbb HTML5-ös vezérlők támogatása pedig már csak hab a tortán. A Blacberry OS 6 az ígéretek szerint a nyár folyamán fokozatosan fog elérhetővé válni a RIM által még támogatott okostelefonokra, az új készülékeik pedig már gyárilag ezt fogják futtatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.