Hirdetés

Januárban újraindul a Megaupload



|

Bitcoint használhat az új oldal, a régi felhasználók visszakapnák a fiókjaikat.

Hirdetés

Kim Dotcom terveiről már tudunk egy ideje, és korábban azt is elárulta, hogy a jövő év elején szeretné elindítani a Megaupload utódját. Időközben kiderült, hogy a szolgáltatás januárban startol, és, hogy valójában maga a Megaupload indul újra

Hirdetés

A 2005-ben alapított oldal több mint 150 millió regisztrált felhasználóval és 50 millió napi látogatóval rendelkezett. Egy időben az internet 13. leglátogatottabb oldala volt. Később az amerikai kormány lekapcsolta kalózkodás vádjával. 

Dotcom a tweetjeiben azt mondta, hogy a legtöbb Megaupload-felhasználó visszakapná a fiókját, ráadásul prémium jogokkal. Arra is utalt, hogy az új oldal bitcoint használ majd. 

Dotcomot még 2012. január 20-án tartóztatták le, amikor Új-Zélandon a hatóságok razziát tartottak nála az FBI kérésére. Az amerikai hatóságok szerint a filmstúdióknak több mint 500 milliós kárt okoztak, és több mint 175 millió dollárt kerestek jogvédett tartalmak megosztásával. Dotcom tagadta a kalózkodás és a pénzmosás vádját, és küzd a kiadatás ellen. Szerinte az oldal csak egy online tárhely volt, amely nem felelt az olyan tartalmakért, amelyeket valakik illegálisan szereztek be és töltöttek fel rá. 

Kim Dotcom vagyonáról nem volt információ, az FBI becslései szerint azonban 2010-ben naponta 115 000 dollárt keresett a luxuséletmódjáról híres milliárdos. Ő maga azt mondta vasárnap, hogy ő lesz az első olyan tech-milliárdos, aki ismét azzá válik, miután megvádolták és mindent elvesztett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.