Hirdetés

Jön a Corel Paint Shop Pro Photo XI!



|

A Corel bejelentette népszerű grafikus alkalmazásának új változatát. A hamarosan érkező Paint Shop Pro Photo számos érdekes újdonsággal szolgál majd elsősorban a digitális fényképezőgépek tulajdonosai számára.

Hirdetés

Paint Shop Pro Photo XI
A Photo szóval kiegészülő új terméknév egyértelműen jelzi, hogy a Corel a digitális fényképezőgépek tulajdonosait célozza a XI-es verzióval. Az új változat legtöbb újdonsága is a digitális fényképek kezelésére, rendszerezésére, retusálására vonatkozik, de azért akadnak figyelemreméltó új képi effektusok és más kreatív lehetőségek is.

Az aktuális divatnak megfelelően a Paint Shop Pro is kapott egy úgynevezett Organizer modult, amely a fényképek rendezgetésére, rendszerezésére szolgál. Kiterjedt keresési lehetőségeivel pillanatok alatt megtalálhatjuk legeldugottabb képeinket is, fájlnév, dátum, típus vagy más adat alapján.

Color Changer
Az érdekes képi effektusok sorát a Color Changer színcserélő nyitja, amely lehetővé teszi, hogy a kép egyes részleteinek színét teljesen, de a valóságnak megfelelően megváltoztassuk. A program beépített időgépe a Time Machine effektus, amely képes úgy átalakítani fényképeinket, mintha azokat jó néhány évvel korábban, akár 1850-ben fotózták volna. A hatás képes emulálni az 1800-as és 1900-as évek legnépszerűbb fotós technikáit, így állítja elő a képek korhű új változatát.

Profi fotósok kedvelt játékszere a mélységélesség, amellyel jól hangsúlyozható a kép egy részlete. A program új, azonos nevű effektusával utólag kelthetjük annak érzetét, mintha a fotós játszott volna a mélységélességgel, így például kiemelhetjük a háttérből a kép főszereplőjét. A Skin Smoothing beépített fiatalító elixír: automatikusan felismeri , és eltávolítja a ráncokat és az öregedés minden jelét az arcokról. Érdekes átalakítási lehetőségeket kínál a Film and Filter Effects, amely különböző típusú, valódi filmek és képszűrők hatását tudja szimulálni a fotón.

Depth of Field
Skin Smoothing

Továbbfejlesztették a kivágó eszközt (Crop) és jelentősen javítottak az olyan alapvető retusálási lehetőségeken, mint a fényerő, a kontraszt, a színmélység és az ehhez kapcsolódó beállítások. Új lehetőség a megszerkesztett képek e-mailben való elküldése: kívánságra csatolmányként vagy HTML-levélben küldhetjük át fotóinkat ismerőseink részére, sőt, a program a méretezést is automatikusan megcsinálja, így ezzel sem nekünk kell vesződnünk.

A Paint Shop Pro Photo XI kétórás oktatóvideóval érkezik. Támogatja majd a Corel Painter és Corel Painter Essentials programok fájlformátumát, így az azokkal készült képeket is tovább javíthatjuk a segítségével. Sőt, a Corel azt ígéri, hogy videók rendszerezésére, illetve képkockák szerkesztésére is alkalmas lesz.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.