Hirdetés

Jön a kódolás órája



|

Scratch verseny, valamint Kodu és Minecraft programozás várja a kódolás iránt érdeklődő gyerekeket.

Hirdetés

December 12-én kezdő és haladó programozóknak érdemes lesz egyaránt ellátogatni az ELTE Informatikai Karának épületébe (Pázmány Péter sétány 1/c). A Kódolás órája keretén belül ugyanis egyrészt a Microsoft szakemberei segítségével a helyszínen lévő  8-14 év közötti gyerekek játékos foglalkozás keretén belül kóstolhatnak bele a programozás világába, többek között a Kodu, a Minecraft és a Csillagok háborúja témájú Code.org segítségével megismerve a kódolás alapjait. A helyszínre közel kétszáz gyermeket várnak a szervezők, a részvétel ingyenes, így érdemes akár már most a szüleiddel regisztrálnotok az esemény oldalán.

Hirdetés


Az épületben a Kodu és Minecraft oktatással egy időben rendezik meg a Scratch Meccs döntőjét, ahol kiderül majd, hogy a döntőbe jutott legjobb tíz - Ething, Első meccs, Rosszcsontok, Bacon, Minyonok, Toldilányok, Just Do It, Code Ninjas, Dark Csillámpónik, Woody és mi - programozó csapat közül melyik lesz az, aki végül ellátogathat majd a Facebook londoni irodájában. A csapatok versenye 10 órakor kezdődik, és egészen délután 16 óráig tart, a szünetekben pedig többek között Harcsa Veronika zenés előadását hallgathatják meg a jelen lévők. Izgalmas verseny várható, mi legalábbis nagyon izgulunk, hiszen a HelloWorld mozgalmunk egyik fiatal diákja, Korbuly Saci is ott lesz a döntőben csapatával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.